IT

Programmering Bsudoku maskine hjælp til at få den til at virke.

17. april 2009 af MAD88MAX (Slettet)

Jeg har det problem at mine spil som er skrevet ind som koder ikke bliver vist inde i selve spillet som de skulle?

ville vær godt hvis i ku hjælpe mig hurtigt da det er meget vigtigt

på forhånd tak

Private strAnswer As String
Private sudokugrid(1 To 9, 1 To 9) As Integer
Private TimeTaken As Long
Dim løst(1 To 9, 1 To 9) As Integer


Private Sub cmdCompare_Click()
Timer1.Enabled = False
For i = 1 To 81
If Len(tile(i)) = 1 Then
If tile(i) <> Mid(strAnswer, i + 1, 1) Then
tile(i).BackColor = 255
End If
End If
Next
End Sub

Private Sub cmdLoadPuzzle_Click()
Dim GID As String, strGRID As String
Dim Sværhedsgrad As Integer

Dim Seed As Long
If Len(GID) = 18 Then
If Option1.Value Then Sværhedsgrad = 1: l = "e"
If Option2.Value Then Sværhedsgrad = 2: l = "n"
If Option3.Value Then Sværhedsgrad = 3: l = "h"

txtGRID = txtGRID & l & Seed
ElseIf Len(GID) = 22 Then
puzzleid = Right(GID, 4)
GID = Left(GID, Len(GID) - 4)
Seed = CLng(Mid(puzzleid, 2))
If LCase(Left(puzzleid, 1)) = "e" Then Sværhedsgrad = 1
If LCase(Left(puzzleid, 1)) = "n" Then Sværhedsgrad = 2
If LCase(Left(puzzleid, 1)) = "h" Then Sværhedsgrad = 3
Else
MsgBox "Invalid Puzzle ID"
Exit Sub
End If

TimeTaken = 0
Timer1.Enabled = True
End Sub

Private Sub cmdTjek_Click()
If Not CheckMaths Then MsgBox "Forkert tal"
TimeTaken = TimeTaken + 5
End Sub

Private Function Tjek() As Boolean
'denne funktion tjekker om det valgte tal er sat rigtigt eller forkert'
'hvis rigtig sker der ikke noget men hvis det er forkert fremkommer en box,
'med teksten Forkert tal og taller vises med rød bagrund'
CheckMaths = True
Dim i As Integer, X As Integer, Y As Integer
Dim Row As Integer, Col As Integer
Dim X2 As Integer, Y2 As Integer
Dim validity As Boolean
For i = 1 To 81
If Len(tile(i)) = 1 And Not tile(i).Locked Then
validity = True
IndexToXY i, X, Y
For X2 = 1 To 9
'her tjekker jeg de lodrette linjer'
If X2 <> X Then If tile(XYtoIndex(X2, Y)) = tile(i) Then validity = False: Exit For
'her tjekker jeg de vandrette linjer'
If X2 <> Y Then If tile(XYtoIndex(X, X2)) = tile(i) Then validity = False: Exit For
Next
'her tjekker jeg en box på 3x3'
For Y2 = (Int((Y - 1) / 3) * 3) + 1 To (Int((Y - 1) / 3) * 3) + 3
For X2 = (Int((X - 1) / 3) * 3) + 1 To (Int((X - 1) / 3) * 3) + 3
If (X2 <> X And Y2 <> Y) And tile(XYtoIndex(X2, Y2)) = tile(i) Then validity = False: Exit For
Next
If Not validity Then Exit For
Next

If Not validity Then
CheckMaths = False
tile(i).BackColor = 255
End If
End If
Next
End Function
Private Sub IndexToXY(ByVal Index As Integer, ByRef X As Integer, ByRef Y As Integer)
Y = Int(Index / 9) + 1
X = (Index - ((Y - 1) * 9)) + 1
End Sub
Private Function XYtoIndex(X As Integer, Y As Integer)
XYtoIndex = (((Y - 1) * 9) + (X - 1)) '- 1
End Function

Private Sub cmdAfslut_Click()
Unload Me
End Sub

Private Sub Command4_Click()
Dim i As Integer
Dim Semulighed As Boolean
Dim gridComplete As Boolean
'tjekker om alle felterne er udfyldt'
For i = 1 To 81
tile(i).Locked = True
If Len(tile(i)) <> 1 Then
'CheckMaths
If MsgBox("Spillet er ikke færdigt" & vbCrLf & "Se mulighed?", vbYesNo) = vbYes Then Semulighed = True
Exit For
End If
Next
If i > 81 Then gridComplete = True

'>> check grid maths
If gridComplete Then
If Not CheckMaths Then
If MsgBox("spillet er ikke lavet rigtigt" & vbCrLf & "se muligheder?", vbYesNo) = vbYes Then Semulighed = True
Else
MsgBox "Tillykke du gjorde det på" & lblTimer
Timer1.Enabled = False
Exit Sub
End If
End If

If Semulighed Then
Timer1.Enabled = False
i = 0
For Y = 1 To 9
For X = 1 To 9
If tile(i).Text <> Mid(strAnswer, i + 1, 1) Then
tile(i).Locked = True
tile(i).BackColor = 255
tile(i).FontSize = 28
tile(i).Text = Mid(strAnswer, i + 1, 1)
tile(i).Locked = False
End If
i = i + 1
Next
Next
Else
TimeTaken = TimeTaken + 5
End If
End Sub

Private Sub Form_Load()
Randomize
Me.Show: DoEvents

'Her vises de opgaver i forskellige sværhedgrader som indlæsning i sudokugrid'
'sværhedsgrad let opg 1'
Let1 = "010000040230010056000682000003000200094000760008000400000754000450020078060000010"
'sværhedsgrad let opg 2'
Let2 = "890000056600000002001460000005800010007000690000007430100096580450000000789000000"
'sværhedsgrad let opg 3'
Let3 = "000004507234000080005000009006780005000090000500023400700000200040000753803500000"

'sværhedsgrad middel opg 1'
Middel1 = "009500000050003470300090002401000000000234000000000506600020007095800030000006900"
'sværhedsgrad middel opg 2'
Middel2 = "030000090100000054908003000003506700000080000004907500000200806520000003010000070"
'sværhedsgrad middel opg 3'
Middel3 = "000400500023000060100020070000805007009000300300607000070050006040000810005004000"

'sværhedsgrad svær opg 1'
Svær1 = "100000002034000560060070080000702000009000300000306000010040070045000910700000008"
'sværhedsgrad svær opg 2'
Svær2 = "000001230016000000000045600470000000000193000000000058003470000000000720089200000"
'sværhedsgrad svær opg 3'
svær3 = "080000010900340005002005000010006700070000020006400080000200900800037004090000030"

'Her vises de løsninger til de forskellige opgaver i sudokugrid'
'sværhedsgrad let opg 1 løsning'
Letløs1 = "816375942237419856945682137673941285594238761128567493381754629459126378762893514"
'sværhedsgrad let opg 2 løsning'
Letløs2 = "894372156673915842521468973365849217247531698918627435132796584456183729789254361"
'sværhedsgrad let opg 3 løsning'
Letløs3 = "968134527234957186175268349426781935317495862589623471751346298642819753893572614"

'sværhedsgrad middel opg 1 løsning'
Middelløs1 = "149572368852163479367498152471659283586234791923781546634925817295817634718346925"
'sværhedsgrad middel opg 2 løsning'
Middelløs2 = "435721698172869354968453127293546781751382469684917532347295816526178943819634275"
'sværhedsgrad middel opg 3 løsning'
Middelløs3 = "697413582523789164184526973412835697769241358358697241271958436946372815835164729"

'sværhedsgrad svær opg 1 løsning'
Sværløs1 = "187965432934128567562473189453712896679854321821396754318249675245687913796531248"
'sværhedsgrad svær opg 2 løsning'
Sværløs2 = "945681237816327594237945681471852963658193472392764158523479816164538729789216345"
'sværhedsgrad svær opg 3 løsning'
Sværløs3 = "584792613961348275732165498318526749479813526256479381943281957825937164197654832"


End Sub

Private Sub cmdNytspil_Click()
Randomize

Dim i, j, t As Integer

t = 1
For i = 1 To 9
For j = 1 To 9
If Option1.Value Then
sudokugrid(j, i) = Val(Mid$(Let1, t, 1))
ElseIf Option2.Value Then
sudokugrid(j, i) = Val(Mid$(Middel1, t, 1))
ElseIf Option3.Value Then
sudokugrid(j, i) = Val(Mid$(Svær1, t, 1))
End If
t = t + 1
Next
Next

tile1(0).BackColor = vbWhite
tile1(0).Locked = False
tile1(0).ForeColor = 0
tile2(1).BackColor = vbWhite
tile2(1).Locked = False
tile2(1).ForeColor = 0
tile3(2).BackColor = vbWhite
tile3(2).Locked = False
tile3(2).ForeColor = 0
tile4(3).BackColor = vbWhite
tile4(3).Locked = False
tile4(3).ForeColor = 0
tile5(4).BackColor = vbWhite
tile5(4).Locked = False
tile5(4).ForeColor = 0
tile6(5).BackColor = vbWhite
tile6(5).Locked = False
tile6(5).ForeColor = 0
tile7(6).BackColor = vbWhite
tile7(6).Locked = False
tile7(6).ForeColor = 0
tile8(7).BackColor = vbWhite
tile8(7).Locked = False
tile8(7).ForeColor = 0
tile9(8).BackColor = vbWhite
tile9(8).Locked = False
tile9(8).ForeColor = 0
tile10(9).BackColor = vbWhite
tile10(9).Locked = False
tile10(9).ForeColor = 0
tile11(10).BackColor = vbWhite
tile11(10).Locked = False
tile11(10).ForeColor = 0
tile12(11).BackColor = vbWhite
tile12(11).Locked = False
tile12(11).ForeColor = 0
tile13(12).BackColor = vbWhite
tile13(12).Locked = False
tile13(12).ForeColor = 0
tile14(13).BackColor = vbWhite
tile14(13).Locked = False
tile14(13).ForeColor = 0
tile15(14).BackColor = vbWhite
tile15(14).Locked = False
tile15(14).ForeColor = 0
tile16(15).BackColor = vbWhite
tile16(15).Locked = False
tile16(15).ForeColor = 0
tile17(16).BackColor = vbWhite
tile17(16).Locked = False
tile17(16).ForeColor = 0
tile18(17).BackColor = vbWhite
tile18(17).Locked = False
tile18(17).ForeColor = 0
tile19(18).BackColor = vbWhite
tile19(18).Locked = False
tile19(18).ForeColor = 0
tile20(19).BackColor = vbWhite
tile20(19).Locked = False
tile20(19).ForeColor = 0
tile21(20).BackColor = vbWhite
tile21(20).Locked = False
tile21(20).ForeColor = 0
tile22(21).BackColor = vbWhite
tile22(21).Locked = False
tile22(21).ForeColor = 0
tile23(22).BackColor = vbWhite
tile23(22).Locked = False
tile23(22).ForeColor = 0
tile24(23).BackColor = vbWhite
tile24(23).Locked = False
tile24(23).ForeColor = 0
tile25(24).BackColor = vbWhite
tile25(24).Locked = False
tile25(24).ForeColor = 0
tile26(25).BackColor = vbWhite
tile26(25).Locked = False
tile26(25).ForeColor = 0
tile27(26).BackColor = vbWhite
tile27(26).Locked = False
tile27(26).ForeColor = 0
tile28(27).BackColor = vbWhite
tile28(27).Locked = False
tile28(27).ForeColor = 0
tile29(28).BackColor = vbWhite
tile29(28).Locked = False
tile29(28).ForeColor = 0
tile30(29).BackColor = vbWhite
tile30(29).Locked = False
tile30(29).ForeColor = 0
tile31(30).BackColor = vbWhite
tile31(30).Locked = False
tile31(30).ForeColor = 0
tile32(31).BackColor = vbWhite
tile32(31).Locked = False
tile32(31).ForeColor = 0
tile33(32).BackColor = vbWhite
tile33(32).Locked = False
tile33(32).ForeColor = 0
tile34(33).BackColor = vbWhite
tile34(33).Locked = False
tile34(33).ForeColor = 0
tile35(34).BackColor = vbWhite
tile35(34).Locked = False
tile35(34).ForeColor = 0
tile36(35).BackColor = vbWhite
tile36(35).Locked = False
tile36(35).ForeColor = 0
tile37(36).BackColor = vbWhite
tile37(36).Locked = False
tile37(36).ForeColor = 0
tile38(37).BackColor = vbWhite
tile38(37).Locked = False
tile38(37).ForeColor = 0
tile39(38).BackColor = vbWhite
tile39(38).Locked = False
tile39(38).ForeColor = 0
tile40(39).BackColor = vbWhite
tile40(39).Locked = False
tile40(39).ForeColor = 0
tile41(40).BackColor = vbWhite
tile41(40).Locked = False
tile41(40).ForeColor = 0
tile42(41).BackColor = vbWhite
tile42(41).Locked = False
tile42(41).ForeColor = 0
tile43(42).BackColor = vbWhite
tile43(42).Locked = False
tile43(42).ForeColor = 0
tile44(43).BackColor = vbWhite
tile44(43).Locked = False
tile44(43).ForeColor = 0
tile45(44).BackColor = vbWhite
tile45(44).Locked = False
tile45(44).ForeColor = 0
tile46(45).BackColor = vbWhite
tile46(45).Locked = False
tile46(45).ForeColor = 0
tile47(46).BackColor = vbWhite
tile47(46).Locked = False
tile47(46).ForeColor = 0
tile48(47).BackColor = vbWhite
tile48(47).Locked = False
tile48(47).ForeColor = 0
tile49(48).BackColor = vbWhite
tile49(48).Locked = False
tile49(48).ForeColor = 0
tile50(49).BackColor = vbWhite
tile50(49).Locked = False
tile50(49).ForeColor = 0
tile51(50).BackColor = vbWhite
tile51(50).Locked = False
tile51(50).ForeColor = 0
tile52(51).BackColor = vbWhite
tile52(51).Locked = False
tile52(51).ForeColor = 0
tile53(52).BackColor = vbWhite
tile53(52).Locked = False
tile53(52).ForeColor = 0
tile54(53).BackColor = vbWhite
tile54(53).Locked = False
tile54(53).ForeColor = 0
tile55(54).BackColor = vbWhite
tile55(54).Locked = False
tile55(54).ForeColor = 0
tile56(55).BackColor = vbWhite
tile56(55).Locked = False
tile56(55).ForeColor = 0
tile57(56).BackColor = vbWhite
tile57(56).Locked = False
tile57(56).ForeColor = 0
tile58(57).BackColor = vbWhite
tile58(57).Locked = False
tile58(57).ForeColor = 0
tile59(58).BackColor = vbWhite
tile59(58).Locked = False
tile59(58).ForeColor = 0
tile60(59).BackColor = vbWhite
tile60(59).Locked = False
tile60(59).ForeColor = 0
tile61(60).BackColor = vbWhite
tile61(60).Locked = False
tile61(60).ForeColor = 0
tile62(61).BackColor = vbWhite
tile62(61).Locked = False
tile62(61).ForeColor = 0
tile63(62).BackColor = vbWhite
tile63(62).Locked = False
tile63(62).ForeColor = 0
tile64(63).BackColor = vbWhite
tile64(63).Locked = False
tile64(63).ForeColor = 0
tile65(64).BackColor = vbWhite
tile65(64).Locked = False
tile65(64).ForeColor = 0
tile66(65).BackColor = vbWhite
tile66(65).Locked = False
tile66(65).ForeColor = 0
tile67(66).BackColor = vbWhite
tile67(66).Locked = False
tile67(66).ForeColor = 0
tile68(67).BackColor = vbWhite
tile68(67).Locked = False
tile68(67).ForeColor = 0
tile69(68).BackColor = vbWhite
tile69(68).Locked = False
tile69(68).ForeColor = 0
tile70(69).BackColor = vbWhite
tile70(69).Locked = False
tile70(69).ForeColor = 0
tile71(70).BackColor = vbWhite
tile71(70).Locked = False
tile71(70).ForeColor = 0
tile72(71).BackColor = vbWhite
tile72(71).Locked = False
tile72(71).ForeColor = 0
tile73(72).BackColor = vbWhite
tile73(72).Locked = False
tile73(72).ForeColor = 0
tile74(73).BackColor = vbWhite
tile74(73).Locked = False
tile74(73).ForeColor = 0
tile75(74).BackColor = vbWhite
tile75(74).Locked = False
tile75(74).ForeColor = 0
tile76(75).BackColor = vbWhite
tile76(75).Locked = False
tile76(75).ForeColor = 0
tile77(76).BackColor = vbWhite
tile77(76).Locked = False
tile77(76).ForeColor = 0
tile78(77).BackColor = vbWhite
tile78(77).Locked = False
tile78(77).ForeColor = 0
tile79(78).BackColor = vbWhite
tile79(78).Locked = False
tile79(78).ForeColor = 0
tile80(79).BackColor = vbWhite
tile80(79).Locked = False
tile80(79).ForeColor = 0
tile81(80).BackColor = vbWhite
tile81(80).Locked = False
tile81(80).ForeColor = 0


If sudokugrid(1, 1) > 0 Then
tile1(0).Text = sudokugrid(1, 1)
tile1(0).BackColor = 0
tile1(0).Locked = True
tile1(0).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(2, 1) > 0 Then
tile2(1).Text = sudokugrid(2, 1)
tile2(1).BackColor = 0
tile2(1).Locked = True
tile2(1).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(3, 1) > 0 Then
tile3(2).Text = sudokugrid(3, 1)
tile3(2).BackColor = 0
tile3(2).Locked = True
tile3(2).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(4, 1) > 0 Then
tile4(3).Text = sudokugrid(4, 1)
tile4(3).BackColor = 0
tile4(3).Locked = True
tile4(3).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(5, 1) > 0 Then
tile5(4).Text = sudokugrid(5, 1)
tile5(4).BackColor = 0
tile5(4).Locked = True
tile5(4).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(6, 1) > 0 Then
tile6(5).Text = sudokugrid(6, 1)
tile6(5).BackColor = 0
tile6(5).Locked = True
tile6(5).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(7, 1) > 0 Then
tile7(6).Text = sudokugrid(7, 1)
tile7(6).BackColor = 0
tile7(6).Locked = True
tile7(6).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(8, 1) > 0 Then
tile8(7).Text = sudokugrid(8, 1)
tile8(7).BackColor = 0
tile8(7).Locked = True
tile8(7).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(9, 1) > 0 Then
tile9(8).Text = sudokugrid(9, 1)
tile9(8).BackColor = 0
tile9(8).Locked = True
tile9(8).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(1, 2) > 0 Then
tile10(9).Text = sudokugrid(1, 2)
tile10(9).BackColor = 0
tile10(9).Locked = True
tile10(9).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(2, 2) > 0 Then
tile11(10).Text = sudokugrid(2, 2)
tile11(10).BackColor = 0
tile11(10).Locked = True
tile11(10).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(3, 2) > 0 Then
tile12(11).Text = sudokugrid(3, 2)
tile12(11).BackColor = 0
tile12(11).Locked = True
tile12(11).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(4, 2) > 0 Then
tile13(12).Text = sudokugrid(4, 2)
tile13(12).BackColor = 0
tile13(12).Locked = True
tile13(12).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(5, 2) > 0 Then
tile14(13).Text = sudokugrid(5, 2)
tile14(13).BackColor = 0
tile14(13).Locked = True
tile14(13).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(6, 2) > 0 Then
tile15(14).Text = sudokugrid(6, 2)
tile15(14).BackColor = 0
tile15(14).Locked = True
tile15(14).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(7, 2) > 0 Then
tile16(15).Text = sudokugrid(7, 2)
tile16(15).BackColor = 0
tile16(15).Locked = True
tile16(15).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(8, 2) > 0 Then
tile17(16).Text = sudokugrid(8, 2)
tile17(16).BackColor = 0
tile17(16).Locked = True
tile17(16).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(9, 2) > 0 Then
tile18(17).Text = sudokugrid(9, 2)
tile18(17).BackColor = 0
tile18(17).Locked = True
tile18(17).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(1, 3) > 0 Then
tile19(18).Text = sudokugrid(1, 3)
tile19(18).BackColor = 0
tile19(18).Locked = True
tile19(18).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(2, 3) > 0 Then
tile20(19).Text = sudokugrid(2, 3)
tile20(19).BackColor = 0
tile20(19).Locked = True
tile20(19).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(3, 3) > 0 Then
tile21(20).Text = sudokugrid(3, 3)
tile21(20).BackColor = 0
tile21(20).Locked = True
tile21(20).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(4, 3) > 0 Then
tile22(21).Text = sudokugrid(4, 3)
tile22(21).BackColor = 0
tile22(21).Locked = True
tile22(21).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(5, 3) > 0 Then
tile23(22).Text = sudokugrid(5, 3)
tile23(22).BackColor = 0
tile23(22).Locked = True
tile23(22).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(6, 3) > 0 Then
tile24(23).Text = sudokugrid(6, 3)
tile24(23).BackColor = 0
tile24(23).Locked = True
tile24(23).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(7, 3) > 0 Then
tile25(24).Text = sudokugrid(7, 3)
tile25(24).BackColor = 0
tile25(24).Locked = True
tile25(24).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(8, 3) > 0 Then
tile26(25).Text = sudokugrid(8, 3)
tile26(25).BackColor = 0
tile26(25).Locked = True
tile26(25).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(9, 3) > 0 Then
tile27(26).Text = sudokugrid(9, 3)
tile27(26).BackColor = 0
tile27(26).Locked = True
tile27(26).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(1, 4) > 0 Then
tile28(27).Text = sudokugrid(1, 4)
tile28(27).BackColor = 0
tile28(27).Locked = True
tile28(27).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(2, 4) > 0 Then
tile29(28).Text = sudokugrid(2, 4)
tile29(28).BackColor = 0
tile29(28).Locked = True
tile29(28).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(3, 4) > 0 Then
tile30(29).Text = sudokugrid(3, 4)
tile30(29).BackColor = 0
tile30(29).Locked = True
tile30(29).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(4, 4) > 0 Then
tile31(30).Text = sudokugrid(4, 4)
tile31(30).BackColor = 0
tile31(30).Locked = True
tile31(30).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(5, 4) > 0 Then
tile32(31).Text = sudokugrid(5, 4)
tile31(0).BackColor = 0
tile31(0).Locked = True
tile31(0).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(6, 4) > 0 Then
tile33(32).Text = sudokugrid(6, 4)
tile33(32).BackColor = 0
tile33(32).Locked = True
tile33(32).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(7, 4) > 0 Then
tile34(33).Text = sudokugrid(7, 4)
tile34(33).BackColor = 0
tile34(33).Locked = True
tile34(33).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(8, 4) > 0 Then
tile35(34).Text = sudokugrid(8, 4)
tile35(34).BackColor = 0
tile35(34).Locked = True
tile35(34).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(9, 4) > 0 Then
tile36(35).Text = sudokugrid(9, 4)
tile36(35).BackColor = 0
tile36(35).Locked = True
tile36(35).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(1, 5) > 0 Then
tile37(36).Text = sudokugrid(1, 5)
tile37(36).BackColor = 0
tile37(36).Locked = True
tile37(36).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(2, 5) > 0 Then
tile38(37).Text = sudokugrid(2, 5)
tile38(37).BackColor = 0
tile38(37).Locked = True
tile38(37).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(3, 5) > 0 Then
tile39(38).Text = sudokugrid(3, 5)
tile39(38).BackColor = 0
tile39(38).Locked = True
tile39(38).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(4, 5) > 0 Then
tile40(39).Text = sudokugrid(4, 5)
tile40(39).BackColor = 0
tile40(39).Locked = True
tile40(39).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(5, 5) > 0 Then
tile41(40).Text = sudokugrid(5, 5)
tile41(40).BackColor = 0
tile41(40).Locked = True
tile41(40).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(6, 5) > 0 Then
tile42(41).Text = sudokugrid(6, 5)
tile42(41).BackColor = 0
tile42(41).Locked = True
tile42(41).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(7, 5) > 0 Then
tile43(42).Text = sudokugrid(7, 5)
tile43(42).BackColor = 0
tile43(42).Locked = True
tile43(42).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(8, 5) > 0 Then
tile44(43).Text = sudokugrid(8, 5)
tile44(43).BackColor = 0
tile44(43).Locked = True
tile44(43).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(9, 5) > 0 Then
tile45(44).Text = sudokugrid(9, 5)
tile45(44).BackColor = 0
tile45(44).Locked = True
tile45(44).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(1, 6) > 0 Then
tile46(45).Text = sudokugrid(1, 6)
tile46(45).BackColor = 0
tile46(45).Locked = True
tile46(45).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(2, 6) > 0 Then
tile47(46).Text = sudokugrid(2, 6)
tile47(46).BackColor = 0
tile47(46).Locked = True
tile47(46).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(3, 6) > 0 Then
tile48(47).Text = sudokugrid(3, 6)
tile48(47).BackColor = 0
tile48(47).Locked = True
tile48(47).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(4, 6) > 0 Then
tile49(48).Text = sudokugrid(4, 6)
tile49(48).BackColor = 0
tile49(48).Locked = True
tile49(48).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(5, 6) > 0 Then
tile50(49).Text = sudokugrid(5, 6)
tile50(49).BackColor = 0
tile50(49).Locked = True
tile50(49).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(6, 6) > 0 Then
tile51(50).Text = sudokugrid(6, 6)
tile51(50).BackColor = 0
tile51(50).Locked = True
tile51(50).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(7, 6) > 0 Then
tile52(51).Text = sudokugrid(7, 6)
tile52(51).BackColor = 0
tile52(51).Locked = True
tile52(51).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(8, 6) > 0 Then
tile53(52).Text = sudokugrid(8, 6)
tile53(52).BackColor = 0
tile53(52).Locked = True
tile53(52).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(9, 6) > 0 Then
tile54(53).Text = sudokugrid(9, 6)
tile54(53).BackColor = 0
tile54(53).Locked = True
tile54(53).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(1, 7) > 0 Then
tile55(54).Text = sudokugrid(1, 7)
tile55(54).BackColor = 0
tile55(54).Locked = True
tile55(54).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(2, 7) > 0 Then
tile56(55).Text = sudokugrid(2, 7)
tile56(55).BackColor = 0
tile56(55).Locked = True
tile56(55).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(3, 7) > 0 Then
tile57(56).Text = sudokugrid(3, 7)
tile57(56).BackColor = 0
tile57(56).Locked = True
tile57(56).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(4, 7) > 0 Then
tile58(57).Text = sudokugrid(4, 7)
tile58(57).BackColor = 0
tile58(57).Locked = True
tile58(57).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(5, 7) > 0 Then
tile59(58).Text = sudokugrid(5, 7)
tile59(58).BackColor = 0
tile59(58).Locked = True
tile59(58).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(6, 7) > 0 Then
tile60(59).Text = sudokugrid(6, 7)
tile60(59).BackColor = 0
tile60(59).Locked = True
tile60(59).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(7, 7) > 0 Then
tile61(60).Text = sudokugrid(7, 7)
tile61(60).BackColor = 0
tile61(60).Locked = True
tile61(60).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(8, 7) > 0 Then
tile62(61).Text = sudokugrid(8, 7)
tile62(61).BackColor = 0
tile62(61).Locked = True
tile62(61).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(9, 7) > 0 Then
tile63(62).Text = sudokugrid(9, 7)
tile63(62).BackColor = 0
tile63(62).Locked = True
tile63(62).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(1, 8) > 0 Then
tile64(63).Text = sudokugrid(1, 8)
tile64(63).BackColor = 0
tile64(63).Locked = True
tile64(63).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(2, 8) > 0 Then
tile65(64).Text = sudokugrid(2, 8)
tile65(64).BackColor = 0
tile65(64).Locked = True
tile65(64).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(3, 8) > 0 Then
tile66(65).Text = sudokugrid(3, 8)
tile66(65).BackColor = 0
tile66(65).Locked = True
tile66(65).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(4, 8) > 0 Then
tile67(66).Text = sudokugrid(4, 8)
tile67(66).BackColor = 0
tile67(66).Locked = True
tile67(66).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(5, 8) > 0 Then
tile68(67).Text = sudokugrid(5, 8)
tile68(67).BackColor = 0
tile68(67).Locked = True
tile68(67).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(6, 8) > 0 Then
tile69(68).Text = sudokugrid(6, 8)
tile69(68).BackColor = 0
tile69(68).Locked = True
tile69(68).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(7, 8) > 0 Then
tile70(69).Text = sudokugrid(7, 8)
tile70(69).BackColor = 0
tile70(69).Locked = True
tile70(69).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(8, 8) > 0 Then
tile71(70).Text = sudokugrid(8, 8)
tile71(70).BackColor = 0
tile71(70).Locked = True
tile71(70).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(9, 8) > 0 Then
tile72(71).Text = sudokugrid(9, 8)
tile72(71).BackColor = 0
tile72(71).Locked = True
tile72(71).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(1, 9) > 0 Then
tile73(72).Text = sudokugrid(1, 9)
tile73(72).BackColor = 0
tile73(72).Locked = True
tile73(72).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(2, 9) > 0 Then
tile74(73).Text = sudokugrid(2, 9)
tile74(73).BackColor = 0
tile74(73).Locked = True
tile74(73).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(3, 9) > 0 Then
tile75(74).Text = sudokugrid(3, 9)
tile75(74).BackColor = 0
tile75(74).Locked = True
tile75(74).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(4, 9) > 0 Then
tile76(75).Text = sudokugrid(4, 9)
tile76(75).BackColor = 0
tile76(75).Locked = True
tile76(75).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(5, 9) > 0 Then
tile77(76).Text = sudokugrid(5, 9)
tile77(76).BackColor = 0
tile77(76).Locked = True
tile77(76).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(6, 9) > 0 Then
tile78(77).Text = sudokugrid(6, 9)
tile78(77).BackColor = 0
tile78(77).Locked = True
tile78(77).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(7, 9) > 0 Then
tile79(78).Text = sudokugrid(7, 9)
tile79(78).BackColor = 0
tile79(78).Locked = True
tile79(78).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(8, 9) > 0 Then
tile80(79).Text = sudokugrid(8, 9)
tile80(79).BackColor = 0
tile80(79).Locked = True
tile80(79).ForeColor = vbWhite
End If
If sudokugrid(9, 9) > 0 Then
tile81(80).Text = sudokugrid(9, 9)
tile81(80).BackColor = 0
tile81(80).Locked = True
tile81(80).ForeColor = vbWhite
End If


TimeTaken = 0
Timer1.Enabled = True
End Sub

Private Sub tile_Change(Index As Integer)
If tile(Index).Locked Then Exit Sub
tile(Index).Locked = True
tile(Index) = Replace(tile(Index), vbCrLf, "")

If Len(tile(Index)) >= 6 Then tile(Index).FontSize = 8
If Len(tile(Index)) <= 6 Then tile(Index).FontSize = 8
If Len(tile(Index)) <= 3 Then tile(Index).FontSize = 10
If Len(tile(Index)) <= 2 Then tile(Index).FontSize = 22
If Len(tile(Index)) <= 1 Then tile(Index).FontSize = 28

For i = 1 To Len(tile(Index))
If IsNumeric(Mid(tile(Index), i, 1)) Then o = o & Mid(tile(Index), i, 1)
If (i = 3 And Len(tile(Index)) > 3) Or _
(i = 6 And Len(tile(Index)) > 6) Then o = o & vbCrLf
Next
tile(Index) = o
tile(Index).SelStart = Len(tile(Index))

If Len(tile(Index)) = 1 Then
tile(Index).BackColor = &H666666
Else
tile(Index).BackColor = vbWhite
End If
tile(Index).Locked = False
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
'Her vises den tid der er gået på opgaven'
'Uret stopper først efter der bliver trykket på knappen Opgiv'

TimeTaken = TimeTaken + 1
Dim seconds As Long, minutes As Long, hours As Integer
Dim strSeconds As String, strMinutes As String, strHours As String
seconds = TimeTaken
hours = Int(seconds / 3600)
seconds = seconds - (hours * 3600)
minutes = Int(seconds / 60)
seconds = seconds - (minutes * 60)

If seconds < 10 Then strSeconds = "0" & seconds Else strSeconds = CStr(seconds)
If minutes < 10 Then strMinutes = "0" & minutes Else strMinutes = CStr(minutes)
If hours < 10 Then strHours = "0" & hours Else strHours = CStr(hours)

lblTimer = strHours & ":" & strMinutes & " " & strSeconds
End Sub


Skriv et svar til: Programmering Bsudoku maskine hjælp til at få den til at virke.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.