Matematik

F(X)

18. april 2009 af jensha6 (Slettet)

hej, jeg har lidt problemer med en opgave som lyder:

grafen for en lineær funktioon f går gennem punkterne (-40,49) og (20, 64)

bestem en regneforskrift for f.

bestem f(120)

løs ved beregning ligningen f(x)=14

den første med forskriften har jeg lavet, men jeg har problemer med f(x)

nogen der kan give en forklaring og udregning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Den med f(120) eller f(x)=14?


Svar #2
18. april 2009 af jensha6 (Slettet)

dem begge to :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis en lineær funktion er givet ved: y=ax+b og x er kendt, det er eksemplet med f(120) der er x=120, så det indsætter du bare. Hvis y er kendt og du skal finde x, skal x selvfølgelig isoleres: y=ax+b <=> x=(y-b)/a


Svar #4
19. april 2009 af jensha6 (Slettet)

okay så når jeg ved at x er 120, så sætter jeg den ind i ligningen som blev udregnet i den første opgave og finder f ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #4 Nemlig :)


Svar #6
19. april 2009 af jensha6 (Slettet)

okay tak (:

hvad var det jeg skulle gøre med f(x)=14 ?

var 14 så y ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, og så skal du finde x.


Svar #8
19. april 2009 af jensha6 (Slettet)

super, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: F(X)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.