Matematik

Beregn vinklen mellem 2 linjer i linjens ligning?

18. april 2009 af Jakob0206 (Slettet)

Hej

Jeg sidder med sidste opgave i min aflevering om Linjens ligning.. Vores lærer syntes lige, at vi skulle have lidt udfordring, så han gav os noget vi aldrig har haft om..

Spørgsmålet lyder: Beregn vinklen mellem linjerne y = -9x + 52 og y = 3,2x – 9.

Nogen som ved hvordan man gør dette?

På forhånd tak - Jakob :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Omskriv dem så du kan finde normalvektorerne til linierne og find vinklen mellem dem :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2009 af kieslich (Slettet)

Tan(v) = a, a er hældningskoefficienten og v er vinklen mellem grafen og x-aksen. Du finder først de to vinkler som de to grafer har med x-aksen, og så lægger du vinklerne sammen


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2009 af mathon

benyt

hældningskoefficienten er lig med tangens til retningsvinklen, α:

tan(α1) = -9
α1 = tan-1(-9) = -83,7°


tan(α2) = 3,2
α2 = tan-1(3,2) = 72,6°

α2 - α1 = 72,6° - (-83,7°) = 156,3°

dvs

den spidse vinkel mellem linjerne
er
180° - 156,3° = 23,7°

.............

som formentlig er at foretrække,
når
du ikke har prøvet det før


Skriv et svar til: Beregn vinklen mellem 2 linjer i linjens ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.