Matematik

hurrtigt hjælp.-- vi er i nød

19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

Matematik opgave;

vi skal opløse følgende andengradspolynomier i faktorer:

a) h(x)3x^2+6x-429

og

b) f(x)=3x^2-4x+3-...

hvordan løser man opgave a ?

Vi har ingen andelse!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Find rødderne, så kan et andengradspolynomium skrives som: f(x)=ax2+bx+c=a(x-x1)(x-x2), hvor x1 og x2 er rødderne.


Svar #2
19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

vil du gerne prøve at skær det ud i pap for mig.. altså bare vise mig hvordan du laver opgave .. så kan jeg lave opgave b .-..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

h(x)=3x^2+6x-429=0. Hvis man løser den ligning med at finde diskriminanten osv. får man x=-13 eller x=11. Jeg har at a=3, da det er den konstant der står foran x^2. Nu får jeg:
h(x)=3(x-(-13)*(x-11)=3(x+13)(x-11)


Skriv et svar til: hurrtigt hjælp.-- vi er i nød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.