Matematik

Hjælp til løsning af ligning

19. april 2009 af julie** (Slettet)

Da jeg har lidt svært ved matematik og har fået en aflevering for til tirsdag, ville jeg høre om der er nogen der har lyst til at hjælpe mig med at regne nogen stykker, og skrive alle udregninger til at løse stykket, så jeg selv kan lave resten af samme type. på forhånd tak:D

Opgave 1) Løs ligningen 2x2 + 4x – 6 = 0.
 

opgave 2) Grafen for en eksponentielt voksende funktion går gennem punkterne (0,4) og (2,16). Bestem forskriften for f(x).

Hilsen julie :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af biqqu (Slettet)

Opgave 1) Du har en andengradsligning: 2x2+4x-6=0

Du skal beregne diskriminanten og se hvormange skæringer den har på x.aksen. Altså skal du bruge formlen: d=b2-4ac = 42 - 4*2*(-6) =64 .. Da d>0 skal du bruge formlen:

((-b(+/-)kvdr(d))/(2*a)) ..


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af Dynin (Slettet)

ad opg 1) du skal bare bestemme rødder; brug formlen x=(-b±√d)/(2a) hvor d=b2-4ac (lidt hurtigere kan du bare faktoriserer ligningen og bruge nulreglen :)

ad opg 2) f(x) = b*ax ... indsættes punkterne har du to ligninger med to ubekendte ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af biqqu (Slettet)

Opgave 2: du finder forskriften ved at bruge formlen for at finde a, da du ved at en eksponentiel funktion lyder: f(x)=b*ax

Formlen du skal indsætte dine værdier ind: ((x2-x1)kvdr(y2-y1)) .. har du ikke denne formel i din bog?


Svar #4
19. april 2009 af julie** (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D

Har lige et sprøgsmål til angående med at reducere:

8a^2*b*a^-2/(2b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2009 af me.aiki (Slettet)

Start med at gange nævneren ud.

Sæt dernæst 4b uden for parantes i tælleren.

Brug reglen ar*as=ar+s

Så skulle den være der.


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.