Matematik

Eksponentialfunktioner med reciprokke grundtal hjælp!

19. april 2009 af mrdnb (Slettet)

f(x)=(2/3)^X
g(x)=(3/2)^X

Formulér på grundlag af de to grafers udseende og beliggenhed en regel for sammenhængen mellem grafer for eksponentialfunktioner med reciprokke grundtal..

__________________________

Der er symmetri om y-aksen (x=0) hvis f(x) = f(-x). Som vi har med at gøre her, men hvordan i al verden kan jeg opstille en regel op for det opgaven? Please hjælp er total kold! Skal jeg bruge log?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af peter lind

Du har jo fundet det!. f(x) =ax = (1/a)-x. Du kan også skrive det som f(x)*g(x)=1


Svar #2
19. april 2009 af mrdnb (Slettet)

takker :)!!!


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner med reciprokke grundtal hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.