Matematik

Skæringspunkt

20. april 2009 af Kimmien (Slettet)

Hej jeg har en opgave her som næsten er løst..

har to funktioner f(x)=ln(x) og g(x)=x^2-8x+11..

så har jeg sat de to ligninger lig med hianden og solvet x. som giver 1,6541 og 6,6250

disse tal har jeg sat ind i ligningen f(x)=ln(x) og så siger de henholdsvis 0,50326 og 1,8908 dette er så min y-værdi hvilket også passer meget godt når jeg kigger på min graf. men hvad med x-værdierne hvad er de ?

det skal lige siges at der er to skæringspunkter.

plaes hjælp hurtigt


Svar #1
20. april 2009 af Kimmien (Slettet)

på forhånd tak


Svar #2
20. april 2009 af Kimmien (Slettet)

og b vil jeg også gerne have hjælp til: bestem den x-værdi for hvilken tangenterne til de to grafer er parallelle.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2009 af kieslich (Slettet)

Dine x-værdier er 1,65 og 6,63 = løsningerne til f(x) = g(x).

Er tangenterne parallelle er f '(x) = g'(x)


Svar #4
20. april 2009 af Kimmien (Slettet)

jamen hvad er skæringspunktet så ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2009 af kieslich (Slettet)

(1,65;0,503) og (6,63;1,89)


Svar #6
20. april 2009 af Kimmien (Slettet)

hvordan finder jeg ligningen for de to parallelle tangenter


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du skal bare finde x-værdien, ikke ligningen. Er tangenterne parallelle er f '(x) = g'(x) da tangenternes hældning er den samme og lig med differentialet. Så løs f '(x) = g'(x). Giver faktisk to løsninger.


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.