Matematik

to funktioner.

21. april 2009 af lalida (Slettet)

To funktioner er bestemt ved f(x) = x2 og g(x)=2x

Benyt et CAS-værktøj for at løse ligningen f(x)=g(x)

Tegn en skitse af hver af de to grafer, og giv en geometrisk fortolkning af ligningen og dens løsninger.

Jeg kunne godt tænke mig meget hjælp til denne opgave, for jeg forstår den slette ikke. Hvordan skal jeg løse den ligning?

Når jeg tegner den ind i Geogebra får jeg en hyperbel, og løsningerne (hvis jeg aflæser dem) giver ikke det samme, som står i facitlisten. Endvidere ved jeg heller ik, hvordan jeg skal gå til den opgave om en geometrisk fortolning af ligningen og dens løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af mathon

solve(x^2=2^x,x)

x ≈ -0,766665
x = 2
x = 4


Svar #2
21. april 2009 af lalida (Slettet)

findes solve inde på geogebra?

JEg har nemlig ikke en lommeregner med det.


Svar #3
21. april 2009 af lalida (Slettet)

Okay, tak for svar..

Desuden siger den, at jeg give en geometrisk fortolkning af ligningen?

Er det f(x) = g(x)

eller skal jeg give en geometriske fortolkning af funktionerne hver for sig?
Hver for sig kan jeg.

Men i og med, den siger ligningen, er det vel med fokus på f(x)=g(x).. Og det forstår jeg ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2009 af mathon

...potensfunktionen er lig med den "tilsvarende" eksponentialfunktion


Skriv et svar til: to funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.