Matematik

løs ligningen

21. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har en ligning der lyder: (x+1)(x-1)(x^2+1) = 0

Altså skal jeg bruge nulreglen, jeg kan godt se at for de første to led giver det: x=1 V <=-1

Men jeg forstår ikke, hvorfor man ikke medtager det sidste led, altså (x^2+1) ??


Svar #1
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

... og når man bruger nulreglen, finder man vel HVOR grafen skærer på x-aksen, dvs. det egentlig er det samme når man finder diskriminanten for en 2gradspolynomium og finder dens skæringspuntker på x-aksen, afhængig af om d er +/- eller =0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af Isomorphician

Der er ingen reelle løsninger til x2 + 1 = 0


Svar #3
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

#2 hvorfor? Og er det sådan med alle opløftede??


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2009 af Isomorphician

x2 + 1 = 0 <=>

x2 = -1, hvilket ingen reelle løsninger har.

Husk på du ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal.


Svar #5
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

#4 nej, men kunne man ikke bare indsætte et andet tal der såvel ville give 0? Så har jeg tre løsninger.

Og hvorfor kan man ikke tage kvardratroden af et negativt tal??


Svar #6
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

kan egentlig godt se at min lommeregner ikke vil tage kvadratroden af det negative tal...


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2009 af Isomorphician

Ikke når nu ligningen er opskrevet som den er.

Du kan ikke finde et tal der ganget med sig selv giver et negativt resultat.

+ gange + = +

- gange + = -

- gange - = +


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.