Matematik

vektor regning

21. april 2009 af Rabis (Slettet)

Hej

opgave 1 a lyder sådan:

i et koordinatsystem i rummet er der giver to punkter Q(0,-2,1) og R(3,1,3)

- Bestem afstanden fra punktet S(7,-3,2) til linjen Q og R.

Jeg regner med at jeg skal finde retningsvektoren r, men jeg kan ikke helt huske hvordan man gør det. er ved at trække punkt b fra punkt a.

næste trin aner jeg ikke lige helt hvordan jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af mal-e-ta (Slettet)

Ja, du skal finde en retningsvektor. Der står i opgaveformuleringen, at linjen er udspændt af de to vektorer Q og R. Finder du QR-vektor, så har du linjens retningsvektor.

Du har også et punkt, S.

Af disse oplysninger bruger du bare Dist(P,l), dvs., afstandsformlen der angiver afstand mellem et punkt og en linje :) Linjen er QR, punktet er S.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af mal-e-ta (Slettet)

Forresten, du finder QR vektor ved at trække slutkoordinater fra startkoordinater:

Q = (0,-2,1)    R = (3,1,3)

QR = (3-0, 1+2, 3-1) = (3, 3, 2)


Skriv et svar til: vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.