Kemi

Organisk kemi, isomere

22. april 2009 af saraa (Slettet)

Hvordan kan man ud fra en molekylformel eks. C6H14 vide hvor mange isomere den har? Er det noget man kan regne sig frem til?

Venlig hilsen Sarah


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af Larsendrengen (Slettet)

Der findes ikke en regneregel og man er derfor nødt til at tegne dem alle op.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af mathon

strukturisomeri:

hexan
1-methylpentan
2-methylpentan
3-methylpentan

1,1-dimethylbutan
1,2-dimethylbutan
2,2-dimethylbutan
1,4-dimethylbutan

1,1,2-trimethylpropan
1,2,2-trimethylpropan

1-ethylbutan
2-ethylbutan


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2009 af mathon

læs om

notation
kædelængde
navngivningsregler


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2009 af Larsendrengen (Slettet)

Mathon:  Der er flere bøffer i din liste, f.eks:

2-methylpentan = 1,1-dimethylbutan

2-ethylbutan = 3-methylpentan
 

2,2-dimethylbutan = 1,2,2-trimethylpropan

+ nogle flere


Skriv et svar til: Organisk kemi, isomere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.