Matematik

Areal

22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF06/Eksamen/Opgaver/060501_vejlopgave_stx_061_matB_saet1_delpr2.ashx
 

På figuren ses en vifte, der består af seks ens ligebenede trekanter samt et håndtag. Viften er symmetrisk omkring linien gennem H, I og J, og AH = BH = 10, 0 .
De seks trekanter danner tilsammen en figur, som kan indskrives i en halvcirkel
med centrum iH .

Viftens håndtag AJKI , der er skraveret på figuren, er sammensat af to ens trekanter. I trekant AIJ er AI = 11, 2 og | IJ | = 2, 0 .


Bestem håndtagets samlede areal, når AIJ =116, 6º
---------------------------

Kan ikke lige se mig ud af, hvordan denne skal løses


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af Isomorphician

Brug at:

ArealAIJ = ½*a*j*sin(I)


Svar #2
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Men det er jo ikke kun AIJ, der skal beregnes, når det er håndtagets samlede areal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2009 af peter lind

Håndtaget består jo af to kongruente trekanter.


Svar #4
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, så det er jo både Arealet af AIJ + JIK. Altså egentligt bare: a*j*sin(I)
ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2009 af peter lind

ja


Svar #6
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvad hedder den formel egentligt? (:


Svar #7
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Får forresten 20,03


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2009 af Isomorphician

Det er rigtigt.


Svar #9
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Alletiders (: Mange tak for jeres hjælp. Puh, jeg føler alligevel det hårde slid giver mig godt i sidste ende. Har virkelig svært ved matematik, da jeg bare ikke kan samle mine tanker og se 'logisk' på sammenhænge.. Men jeg tror, det er på vej (: Slid slid slid.


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.