Matematik

Integrale til et punkt

22. april 2009 af SørenV (Slettet)

Hej..

Bestem den stamfunktion F(x) til f(x)=x3 - (x/2)

Altså jeg kan kan godt finde stamfunktioner på normal vis, men hvad er det lige jeg gør, når den skal gå igennem punktet (2,3) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du medtager integrationskonstanten og bruger punktet til at bestemme den.


Svar #2
22. april 2009 af SørenV (Slettet)

Okay.. Jeg isolerer altså konstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja. :)


Svar #4
22. april 2009 af SørenV (Slettet)

Vil du prøve at skrive facit til opgaven, så kan jeg se, om jeg har regnet korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Stamfunktion til f(x): F(x) = 1/4 x ^4 + -x^2 + k

Da punktet (2,3) kendes vides, at F(2)=3=1/4 * 2^4 - 2^2 + k = 8 - 4 +k =3 => k = -1

såvidt jeg lige kan se.


Skriv et svar til: Integrale til et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.