Kemi

Ligevægt

22. april 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

Hej,

Jeg har problemer med to delopgaver.

reaktionen 

H2(g) + CO2(g) = H2O(g) + CO(g) har ligevægtskonstanten 1,6 ved 720 grader C. Deres partialtryk er angivet: p(H2) = 0,54 bar , p(CO2) = 1,07 , p(H2O) = 1,50 bar , p(CO) = 2,11 bar

jeg fik udregnet reaktionsbrøkken til 5,48 ved stuetemperatur. Bagefter opvarmes beholderen til 720 grader C, hvorved ligevægten indstilles

Hvilken retning forløber nettoreaktion? - mulig svar fra min side kunne være venstre, da 5,48 > 1,6, men er det rigtigt?

Beregn de fire partialtryk samt totaltrykket, når ligevægten har indstillet sig ved 720 grader - har ingen anelse, hvordan jeg skal gribe denne an

på forhånd tak


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.