Fysik

effekt varmepumpe

23. april 2009 af zorro750 (Slettet)

En varmepumpe opvarmer en luftmængde på 300 m3/h. Udeluftens temperatur er 2 C, og temperaturen på indblæsningsluften er 22 C. Hvad er varmepumpens afgivne effekt i W, når luftens densitet p = 1,2005 kg/m3 og luftens middelvarmefylde er c = 1,005 kJ/(kgxK)?

Mangler formlen!!!

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af peter lind

Varme tilført = masse gange varmefylde gange temperaturstigning.


Svar #2
23. april 2009 af zorro750 (Slettet)

er det effekten i W?

Ser den sådan her ud?

X = 300*1,005*20


Svar #3
23. april 2009 af zorro750 (Slettet)

ps

du har ret tak for hjælpen!


Svar #4
23. april 2009 af zorro750 (Slettet)

& dog...

Svaret skulle være 2018,4 W


Svar #5
23. april 2009 af zorro750 (Slettet)

så det kan jeg ikke få til at passe.. har I et bud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2009 af peter lind

Du skal passe på med enheder. Du skriver "en luftmængde på 300 m3/h". Jeg går ud fra at du mener kubikmeter i timen; men watte forudsætter sekunder. Desuden indgår der i formlen for varmeenergi massen og altså ikke kubikmeter.


Svar #7
23. april 2009 af zorro750 (Slettet)

Sådan ser eksamensspørgsmålet ud:

En varmepumpe opvarmer en luftmængde på 300 m3/h. Udeluftens temperatur er 2 C, og temperaturen på indblæsningsluften er 22 C. Hvad er varmepumpens afgivne effekt i W, når luftens densitet p = 1,2005 kg/m3 og luftens middelvarmefylde er c = 1,005 kJ/(kgxK)?

Så der må konverteres eller hur?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2009 af peter lind

Det er faktisk præcis det du har skrevet i #0. Som jeg ser det skal du omregne til de pågældende enheder.


Svar #9
24. april 2009 af zorro750 (Slettet)

Ok Peter & Tak men er du behjælpelig med formlerne til omregningerne; direkte under den oprindelige formel.

Skal til eksamen om 2 timer.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2009 af mathon

P = E/t = (m*c*ΔT)/t = (m/t)*c*ΔT = ((V*d)/t)*c*Δt = ((V/t)*d)*c*ΔT

P = ((300 m3/(3600 s))*(1,2005 kg/m3)*(1005 J/(kg*K))*((22-2)K) =


Skriv et svar til: effekt varmepumpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.