Kemi

ligevægt

23. april 2009 af .-brandt-. (Slettet)

Opgave 3.
For ligevægten
2 NO2Cl(g) 2 NO2(g) + Cl2(g)
Gælder at ligevægtskonstanten Kc = 0,588 M ved 122 0C.
 

Ved en anden temperatur blev 2,00 mol NO2Cl(g) placeret i en beholder på 50,0 L. Ved ligevægt indeholdt blandingen 0,50 mol Cl2(g).

c. Beregn Kc i denne tilstand.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af mathon

                                         2NO2Cl(g)   <--->   2NO2(g)   +   Cl2(g)
start mol/(50,0 L)                  2,00                      0                0
ligevægt mol/(50,0 L)            1,50                     0,50            0,25
 

ligevægtskoncentrationer ved den anden temperatur:
[NO2Cl] = (1,50 mol)/(50,0 L) = 0,03 M
[NO2] = (0,50 mol)/(50,0 L)   = 0,01 M
[Cl2] = (0,25 mol)/(50,0 L)     = 0,005 M

ligevægtsbrøk ved den anden temperatur:

[NO2]2*[Cl2]/[NO2Cl]2 = Kc2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af Imanb (Slettet)

der står i opgaven at der dannes 0,50 mol Cl2 .  Hvorfor skriver du så 0,25 under reaktionssekamet?


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.