Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Parametermix og Budgettering.

23. april 2009 af fmd (Slettet)

Hej :b

Jeg mangler lidt hjælp til en opgave med parametermix og budgettering. Er der nogen der ved noget om det? Jeg kan ikke rigtigt finde noget om det i VØ bogen Niveau A. Ved i hvilken side det er  ?


Svar #1
23. april 2009 af fmd (Slettet)

BP Pres A/S har lige færdiggjort regnskabet for 2008 (se resultatopgørelsen nedenfor) og skal nu i gang med budgetteringen for 2009. Virksomheden forventer følgende ændringer:
• Afsætningen stiger med 5%
• Salgsprisen falder med 8%
• Priserne på de variable omkostninger stiger i gennemsnit med 6%
• De kontante kapacitetsomkostninger stiger med 500.000 kr.
• Afskrivninger falder til 5.875.000 kr.
• Renteomkostningerne stiger til 700.000 kr. pga. stigende rente.d


2.1 Opstil budgettet for 2009 for BP Pres A/S.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2009 af 1337 (Slettet)

Du skal gange det forventede procenttal med tidligere tal.

FX Nettoomsætning 100.000, stiger med 5% = 100.000*1,05= 105.000

FX Salgspris 20, falder med 8% = 100.000*0.95= 95.000


Skriv et svar til: Parametermix og Budgettering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.