Matematik

3. taylorpolynomium

23. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Hej,

Jeg har brug for hjælp til at se om jeg har differentieret rigtigt?

Det er en mega besværligt opgave. Skal afleveres imorgen :S

oploadet pdf-fil.

Vedhæftet fil: mat4.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af eightx2 (Slettet)

y'' = cos(t)-(y+8)sin(t)


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ser rigtigt ud :)

#1 nej ... y''=(y+8)'cos(t)+(y+8)cos'(t)=y'cos(t)-(y+8)cos(t)=(y+a)cos2(t)-(y+a)sin(t) som #0 skriver


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af eightx2 (Slettet)

#2

Ah yes, mig der kludrer i det.


Svar #4
23. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Dynin.

forstår ikk helt din ligning?

så min dobeltmærke af y, skal ændres til det du har lavet? eller..?


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 nej det behøver du ikke ... det er jo samme resultat! Jeg har bare ganget cos(t)'erne sammen ..

......... og kommet til at skrive a istedet for 8 efter det sidste lighedstegn :/


Svar #6
23. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Er denne rigtigt indtil videre?

gal hvor man skal holde tungen i munden ;)

Vedhæftet fil:mat4.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #7
23. april 2009 af Dynin (Slettet)

#6 æhhh cos(π)=-1 ikke sandt :)


Svar #8
24. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Hvor har jeg skrevet det henne? :S

Kan ikke finde det?


Brugbart svar (2)

Svar #9
24. april 2009 af Dynin (Slettet)

#8 du skriver y'(π)=(4+8)cos(π)=12cos(π)=12 ... som jo indikerer at du bruger at cos(π)=1 hvilket ikke er sandt

... dette bruger du også i y'' og y'''


Svar #10
24. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Har rettet den nu. tror den skulle være rigtigt, eller noget?

Men skal resultatet afleveres sådan?

Vedhæftet fil:mat4.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #11
24. april 2009 af Dynin (Slettet)

#10 ja det ser rigtigt ud :) Jeg ville afleverer den på den måde ... at gange parenteserne ud er unødvendigt ...

... lige en sidste rettelse skriv y'''(π) i den sidste udregning af Taylor-koefficienterne


Svar #12
24. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Jeg takker for hjælpen.


Skriv et svar til: 3. taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.