Fysik

acceleration

24. november 2004 af mariaklara (Slettet)
tak frodo :-)

så benytter jeg chancen og spørg om endnu et spørgsmål...
bare om denne opgave er rigtig?

en accelererer fra 0 til 100 km/h på 16,0 s
- hvor stor er den gennemsnitlig acceleration?
a=v(t)-v0/t

a=100/16= 6,25

- hvor langt bevæger bilen sig, mens den accelererer?
den kan jeg ikke rigtig finde ud af

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2004 af frodo (Slettet)

hehe.. Du kan sagtens bruge den gamle tråd da det er i samme kategori. Det gør det nemmere for alle parter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2004 af frodo (Slettet)

men nu itl dit spg.:

du har en formel til når du har en konstant acccelereret bevægelse. Og det går vi bare ud fra at vi har ovenfor med den gennemsnitlige acceleration a!

Kan ikke lige huske formlen, men det er vist noget med et andengradspolynomium i tiden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: Bevægelse med konstant acceleration a. Position x som funktion af tiden t;

x(t) = (1/2)a*t^2 + v0*t + x0

hvor v0 er udgangsfarten og x0 startpositionen.

//Singularity

Svar #4
24. november 2004 af mariaklara (Slettet)

vil det sige til opgave to :hvor lang bevæger bilen sig mens den accelererer skal jeg bruge : a= v(t)-v0/t altså a= 100/16= 6,25

Svar #5
24. november 2004 af mariaklara (Slettet)

#3 hvilken en af opgaverne skal jeg bruge denne formel til

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2004 af frodo (Slettet)

DEN SIDSTE

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#4: Pas nu på! Du bør stadigvæk omsætte til SI-enheder (m/s og ikke km/h). Derfor

a = ((100/3.6)m/s)/(16s) = 1.74m/s^2

(3 betydende cifre). Og dette kan så indsættes i

x(t) = (1/2)a*t^2 + v0*t + x0

idet du kender x0, v0, t og a. Husk at medtage alle decimaler i udregningerne, men angiv resultatet med et passende antal betydende cifre.

//Singularity

Svar #8
24. november 2004 af mariaklara (Slettet)


så bliver det sådan
S(t)= 16s+1/2*1,74m/s^2 *16s^2=238,72

er det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#8: Hov hov, pas nu lige på med enhederne. Du kan da ikke addere sekunder og meter!?
Startstedet x0 sætter vi til 0, og udgangsfarten v0 = 0. Så

x(16.0s) = (1/2)*(1.74m/s^2)*(16.0s)^2 = 222m

med 3 betydende cifre.

//Singularity

Svar #10
24. november 2004 af mariaklara (Slettet)

JEG ER FÆRDIG MED MIN AFLEVERING OG UDEN JEG KUNNE JEG HELT SIKKERT ALDRIG BLIVE FÆRDIG ....
SÅ JEG VIL BARE SIGE MANGE TAK TIL DIG SINGULARITY OG FRODO OG TIL ALLE I ANDRE DER HJÆLP MIG ...I ´VAR EN STOR HJÆLP OG DET ER SÅ DEJLIGT MED SÅDAN NOGLE HJÆLPSOMME MENNESKER ....
ENDNU ENGANG TAK...

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#10: Hehe - ingen årsag du :) Men du behøver da ikke skrive med stort. Vi skal nok bemærke det anyway.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. november 2004 af Peden (Slettet)

Mon ikke vi skal til at samle sådan nogen udtalelser ind, og smide dem op på nogen reklame plakater? Det ville da være en ide ;)

Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.