Matematik

andengradsfunktion c. niveau HJÆLP!

23. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Min andengrads funktion: 11x^2+7x+0= 6¼

Jeg skal finde min d og så rødderne på den. jeg troede bare jeg skulle trække 6,25 fra begge sider af lighedstegnet så funktionen blev lig med 0, men man skal åbentbart gange med 4 på begge sider af lighedstegnet, hvorfor? :s

-og hvordan kommer den så til at se ud? 44x^2+7x+0=25?

når jeg så trækker 25 fra begge sider af lighedstegnet, er min c jo -25. Men jeg kan ikke, ved ikke hvorfor, regne d ud, når der står minus?? Er en smule forvirret, håber i kan hjælpe!! :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af mathon

(11x2 + 7x - 6¼) = 0                 ganges med 4    (for at slippe for senere brøkregning)

4*(11x2 + 7x - 6¼) = 4*0

44x2 + 28x - 25 = 0

44x2 + 28x + (-25) = 0

a = 44
b = 28
c = (-25)

d = 282 - 4*44*(-25) = 5184

√(d) = √(5184) = 72

x = (-b±√(d))/(2a) = (-28±72)/(2*44)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af STOREtun (Slettet)

d = b^2 - 4ac

derefter skal du regne

x = -b- Vd / 2a

&

x = -b+ Vd / 2a

(V er kvadratrod)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af peter lind

Du behøver ikke at gange på begge sider med 4; men hvis du gør det skal det være på samtlige led i ligningen altså også leddet 7x. Jeg gætter på at der er en der har foreslået at gange med 4 fordi ligningen så kun har heltallige parametre.

Det spiller ingen rolle for beregningen af diskriminanten hvad fortegnet er. Det gælder for alle parametre inklusive c. Diskriminanten kan for den oprindelige ligning findes af 72-4*11*(-6,25)


Svar #4
23. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Nåååårh, hehe. Jeg har fundet ud af det nu tror jeg. Når jeg skulle finde mine rødder ud fra  -b^2+-vd /2*a(v=kvadratrod), skrev jeg -28^2+v*4*44*(-25). Men man jo ikke finde kvadratroden af et minustal (-25), så jeg kan vel bare skrive 'selve diskriminanten' ? altså 1884?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2009 af mathon

pas på parenteserne

x = (-b±√(d))/(2a)   a≠0


Skriv et svar til: andengradsfunktion c. niveau HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.