Matematik

regression og formler

25. april 2009 af Luluhp (Slettet)

Hej, jeg har lige brug for lidt hjælp hehe

Nedenstående tabel viser for såkaldt 3-slået polyester tovværk sammenhængen mellem tovværkets diameter (målt i mm) og tovværkets brudstykke (målt i kg)

Diameter i mm 4,5,6,7,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26

Brudstyrke i kg 250,400,600,750,1000,1550,2250,3200,4000,4700,6000,7100,8600, 10000

Det oplyses, at brudstyrken som funktion af diameteren med tilnærmelse kan beskrives ved en funktion af formen    f(x)=b*x^a

hvor f(x) er brudstyrken, og x er diameteren

Beregn ved regression på CASIO tallene a og b

a= 430,871743

b= -2309,0981

Benyt den fundne forskrift til at bestemme, hvor mange gange så stov tovværkets brudstyrke bliver, når tovværkets diameter fordobles

Please hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af ibibib (Slettet)

Når du får oplyst at det er en potensfunktion, så skal du lave potensregression. Det hedder måske powreg eller lignende på din grafregner. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2009 af mathon

a = 1,956469

b = 17,174421

f(x) = yo = b*xa

y = b*(2xo)a = b*2a*xoa = 2a(b*xoa) = 2a*yo

y/yo = 2a

y/yo = 21,956469 ≈ 3,9 ≈ 4

ved en fordobling af tovværkets diameter firedobles dets brudstyrke


Svar #3
25. april 2009 af Luluhp (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: regression og formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.