Matematik

Nulpunkter for f(x)

26. april 2009 af Drukz (Slettet)

Sidder her og laver matematik og har egentlig løst min ligning

Jeg skal finde nulpunkterne for f(x)

Jeg har løst følgende:

f(x) = 2x - x*1.02^x

NULPUNKTER FOR f(x)

f(x) = 0 <=>

2x - x*1.02^x = 0 <=>

-x*1.02^x = -2x <=>

1.02*x = -2x / -x <=>

1.02*x = 2 <=>

x*log(1.02) = log(2) <=>

x = log(2) / log(1.02) = 35

Men problemet er, at den også skal give 0, da den skærer både 0 og 35 på x-aksen ? Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

# 0 i regningen

-x*1.02^x = -2x <=>1.02*x = -2x / -x
 

antager du at x≠0 eftersom du ikke kan dividere med 0. Du skal så også checke om x=0 er en løsning ...


Svar #2
26. april 2009 af Drukz (Slettet)

Jeg har checket min ligning i MathCad og den sigr, både 0 og 35, hvilket jeg også kan se på grafen, jeg har tegnet.

Jeg antager ikke, at x ikke er lig 0 men -x og -x tager hinanden her -2x / -x  ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 for at kunne lave regningen jeg har citeret i #1 er du nødt til at antage at x≠0 ikk! ... ellers kunne du også lave regningen x=2x <=> 1=2x/x <=> 1=2 :/ hmmm ;)


Skriv et svar til: Nulpunkter for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.