Fysik

Na og e

27. april 2009 af nicholas89 (Slettet)

Jeg har lidt problemer med min fysikrapport omkring elektrolyse - jeg kan simpelthen ikke huske hvad Na og e er. please hjælp mig - ligningen ser således ud:

(I * t * R * T) / (2 * e * Na * P)

med de kendte tal:

(27,7*80*8,31*295,65) / (2*e*Na*102325)

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af mathon

voluminet af den under elektrolysen udskilte gasmængde
er

V = (I*t*R*T)/(z*e*NA*p)

hvor
V = udskilt gasvolumen, [V] = m3
I = den anvendte konstante jævnstrøms styrke, [I] = A
t = elektrolysetiden, [t] = s
R = 8,31451 Pa*m3/(mol*K)   (= 8,31451 J/(mol*K))
T = den absolutte temperatur, [T] = K
z = antal ladninger pr. ion
e = 1,60218*10-19 As     (= C)        (elementarladningen)
NA = 6,02214*1023 mol-1    (Avogadrokonstanten)
p = gastrykket, [P] = Pa   (= N/m2)


Svar #2
27. april 2009 af nicholas89 (Slettet)

Perfekt mange tak!


Skriv et svar til: Na og e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.