Matematik

Skæringspunkter (gen)

25. november 2004 af Arkanoid (Slettet)
Hej igen
I et af de forrige indlæg postede jeg en hlvfærdig udregning af en lijes skæringspunkter med en cirkel. Nu er jeg imidlertidigt kommet til et stadie hvor jeg er gået totalt i stå.

Udregningerne kan ses her:
http://ossowicki.com/mat/mat09-05.PNG

Og spørgsmålene:
1) Kan de to rødder forkortes yderligere?
2) Hvad så? Havd skal jeg derefter gøre?
3) passer udregningerne overhovedet?

Håber at nogle kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Er du helt sikker på, at det er det korrekte link? Tjek lige efter igen.

//Singularity

Svar #2
25. november 2004 af Arkanoid (Slettet)

sorry... http://ossowicki.com/mat/mat09-5.PNG
---
Arkanoid

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: Jeg har kigget alle dine udregninger efter. Du laver et par fejl undervejs, fordi du blandt andet glemmer et fortegn. Til og med denne udregning

((11+26)/13 - 7y/13)^2 + y^2 + 16 - 8y = 25

er det hele korrekt. Men i næste linie skal fortegnet foran 2 ikke være minus, men plus. Resten af udregningerne bliver derfor forkerte.

De eksakte koordinatværdier for skæringspunkterne (x1,y1) og (x2,y2):

x1 = -319/218 - sqrt(263081/47524)
x2 = -319/218 + sqrt(263081/47524)

y1 = 935/218 + sqrt(907361/47524)
y2 = 935/218 - sqrt(907361/47524)

Tjek selv, at disse punkter ligger såvel på cirklen som på linien.

Hvis ikke der eksplicit bliver bedt om eksakte løsninger, så vil jeg anbefale dig at bestemme tilnærmede værdier. De eksakte værdier er selvsagt ikke ligefrem kønne, og man risikerer let at lave regnefejl undervejs.

//Singularity

Svar #4
25. november 2004 af Arkanoid (Slettet)

Ok, takker... der bliver bedt om eksakte værdier (vores lærer har et eller andet imod de tilnærmede)
---
Arkanoid

Skriv et svar til: Skæringspunkter (gen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.