Matematik

Løsning til ligningssystem

27. april 2009 af crew (Slettet)

hej folkens. jeg har bestem løsningen til ligningssystemet, men jeg har brugt lommeregneren. hvordan løser jeg den uden at bruge hjælpemidler. Det er bare sådan, at jeg får øvet til eksamen.

Bestem løsningen til ligninssytemet
4x + 5y = 13
x – y = 1 .
For at løse opgaven bruger jeg “solve” funktionen på lommeregneren, dernæst plotter jeg ligningerne ind, og får resultatet af opgaven.
Solve (4x+5y=13 and x-y=1,x)
X = 2 and y = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af Svingtur (Slettet)

Du isolerer y i den ene ligning, indsætter det, du får y til at blive lig med, i den anden ligning - her isolerer du så x, og det x indsætter du så i den første ligning for at isolere y, og så skulle du meget gerne have talværdier for både x og y :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2009 af Isomorphician

I: 4x + 5y = 13

II: x - y = 1

Isoler y i II og indsæt i I:

II: x - y = 1 <=> y = x - 1

I: 4x + 5y = 13 <=>

4x + 5(x - 1) = 13 <=>

4x + 5x - 5 = 13 <=>

9x = 18 <=>

x = 2

x-værdien indsættes nu i enten I eller II for at finde y-værdien, her i II:

x - y = 1 <=>

2 - y = 1 <=>

y = 1


Skriv et svar til: Løsning til ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.