Fysik

Let hjælp

25. november 2004 af Mads123 (Slettet)
Plejer at kunne det, men hvordan finder jeg antallet af elektroner pr. sekund, når jeg har effekten??

Min effekt er 5730,3 W / j/s

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2004 af Dunnar (Slettet)

prøv med at skrive fag i overskriften...

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#1: Dunnar hold nu op med den evindelige kommentar hele tiden. Du kan som sagt holde cursoren hen over overskriften for at se faget. Det er dog lidt træls, at nogle blot skriver 'hjælp' og 'haster', da det intet siger om spørgsmålets karakter.

#0: Effektenheden 1W = 1J/s. Du kunne jo dividere med den enkelte elektrons energi.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2004 af tbjorn (Slettet)

#1: Se

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=66250

Svar #4
25. november 2004 af Mads123 (Slettet)

#1-2 Sry bruger selv kun oversigt, så har ikke lige tænkt over det. Jeg også enig i at overskriften er dårlig. Det gik lidt hurtigt.

#2 Det er problemet. Kan ikke finde noget om en elektrons energi. Jeg kan finde elementarladningen, men det er i coulomb. ? Nogle der ved hvad elektronens energi er?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#4: Det kan man ikke svare entydigt på. Jeg er nødt til at vide, hvad opgaven går ud på. Skriv opgaveteksten herinde.

//Singularity

Svar #6
25. november 2004 af Mads123 (Slettet)

ok. alt indtil den opgave :)

Nedenstående kurve er røntgenspektret for et bestemt røntgenrør.
Strømstyrken gennem røret er 60mA.

Find i en databog oplysninger om røntgenspektre og identificer anodematerialet.

Bestem spændningsforskellen over røntgenrøret.

Beregn antallet af elektroner, som pr. sekund rammer anoden

Har så fundet effekten ved brug af p= u*I. Skal jeg så ikke dividere det med eV, som er 1.602*10^-19 J???

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#6: Jamen du kender jo spændingsfaldet U = 95.5056kV over røntgenrøret! Da er elektronenergien

E = U*e

hvor e = 1.602...*10^(-19)C er elementarladningen. Energien E er jo netop den energi elektronerne opnår ved at blive accelereret af spændingsfaldet U, og denne energi har elektronerne netop, idet de når anoden.

//Singularity

Svar #8
25. november 2004 af Mads123 (Slettet)

Du lyder klog, men med mine evner giver det E=joule. og opgaven gik ud på at beregne antallet af elektroner, som pr. sekund rammer anoden. derfor jeg har sagt effekten divideret med eV(=1.602*10^-19J)

Effekten har jeg som sagt fundet med P =u*I

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#8: Du er skam heller ikke færdig endnu. #7 var blot et hint :)

Det er korrekt, at effekten er P=U*I. Når du har fundet den enkelte elektrons energi

E = U*e

så kan du beregne

P/E

som får enheden [P/E] = (J/s)/(J/elektron) = elektroner/s

og det er jo netop hvad du er ude efter :) Det skulle gerne være et relativt stort antal.

//Singularity

Svar #10
25. november 2004 af Mads123 (Slettet)

Fuck dig :p

Var sikker på at jeg havde dig der :)

Skriv et svar til: Let hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.