Matematik

opg. uden hjælpemidler haster

29. april 2009 af jannik_pro (Slettet)

Hej jeg sidder og skal til matematik eksamen STX B niveau her den 11. Maj. Og jeg har lige fundet ud af hvor dårlig jeg egentlig er til mange af de opgaver man skal kunne uden hjælpemidler :*(

Derfor har jeg printet 30 sider med opgaver uden hjælpemidler og her er et par stykker jeg ikke kan komme i gang med at løse:

Reducer: 8a^3 · b ·a^-2
                       (2b)^2

Forkort brøken: x^2 + 2x
                              4x+8

Omskriv: 4x2 - 12x + 9 til formen (ax +b)2

Jeg ville blive meget glad for forklaringer så jeg forstår det og ikke "bare" får et resultat

Venlig hilsen Jannik.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af 215 (Slettet)

 hvor har du hentet disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2009 af Exupery (Slettet)

Du skal kigge på dine potensregler i den første..

I den næste skal du se, hvad du kan sætte uden for en parentes i henholdsvis tæller og nævner.

(2x+3)^2=(2x+3)(2x+3)=4x^2+6x+6x+9=4x^2+12x+9

I omskrivningsopgaven er det vigtigt med et godt overblik, værdien med 4x^2 må have noget med ax at gøre, hvis det skal kunne lade sig gøre. Præcis ligesom 9 må have noget med b at gøre, det er så nemt "at tage kvadratroden af disse udtryk" i hovedet og så omskrive..

Prøv med de første. Så kan vi rette dem.


Svar #3
29. april 2009 af jannik_pro (Slettet)

okay mange tak thomas :) det prøver jeg så...

og til 215 jeg ved faktisk ikke hvor de er hentet for jeg har fået dem af min lærer :(


Svar #4
29. april 2009 af jannik_pro (Slettet)

okay thomas... den første får jeg til.  x2 + 2x /4x + 8  =  x · (x+2) / 4 · (x+2) = x/4

og reducer stykket får jeg til:    8a · b / 4· b2

Den sidste får jeg til:  (2x + 3)2 Men jeg ved ikke hvad jeg skal bruge 12x til? og om jeg overhovedet skal bruge det ?


Skriv et svar til: opg. uden hjælpemidler haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.