Matematik

Opgave rettelse og hjælpende hånd

30. april 2009 af biqqu (Slettet)

Opgave 1: En eksponentielt aftagende funktion er givet ved f(t)=100e^(-0,2t). Bestem halveringskonstanten.

Svar: jeg finder f'(t)=-20*(0,818731)t.. jeg ret lost i denne opgave.

Opgave 2: denne opgave ser lidt for ned ud, derfor ville jeg bare lige være sikker på om det er korrekt:

Bestem nulpunkter for funktionen f(x)=x^3-12x

SVAR: Jeg solver på cas og får: x=-2*kvdr(3) V x=0 V x=2


Svar #1
30. april 2009 af biqqu (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF06/Eksamen/Opgaver/060501_vejlopgave_stx_061_matB_saet2_delpr2.ashx

Opgave 3 . Svar på a) f(x)=1,8367x^(0,1178), det er bare for at jeg selv ved at jeg har gjort det korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af Isomorphician

Opgave 1)

0,5 = e-0,2t, isoler t.

Opgave 2)

Brug nulreglen:

f(x) = x3 - 12x

f(x) = 0 <=>

x3 - 12x = 0 <=>

x(x2 - 12) = 0 <=>

x = 0  v  x2 - 12 = 0 <=>

.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2009 af kieslich (Slettet)

1. kig i din formelsamling: T½ = ln(½)/ln(a)

2. Brug pil op og pil til højre, så får du det hele med x =-2√3  v  x = 0  v  x= 2√3


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

T½=ln(½)/ln(a)

Opgave b er sikker rigtig nok.. Du kan løse den analytisk ved at sætte x udenfor parantes og bruge nulreglen


Svar #5
30. april 2009 af biqqu (Slettet)

#2 opgave 1: hvordan kan t isoleres hvis den er opløftet? noget med logoritmeregnleregler, har jeg ret?

Nogen der vil kigge på opgave 3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2009 af Isomorphician

Opgave 3 ser umiddelbart korrekt ud, men jeg har ingen lommeregner der kan lave regression.

#5: Præcis, du skal bruge logaritmeregnereglerne.


Svar #7
30. april 2009 af biqqu (Slettet)

hvilken af dem er det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2009 af Isomorphician

0,5 = e-0,2t <=>

0,5 = (e-0,2)t <=>

ln(0,5) = t*(ln(e-0,2)) <=>

.....


Skriv et svar til: Opgave rettelse og hjælpende hånd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.