Kemi

Eddikesyre

01. maj 2009 af elissa92

 Overfør med målepippette 10 mL eddike til målekolben og mål massen af målekolbe uden prop og eddike. Derefter fyldes der op med destilleret vand til stregen på målekolbens hals. Sæt prop i og sørg for grundig sammenblanding af målekolbens indhold.

masse af 10mL eddike = 64,5567g
densitet for eddike= 6,45567 g/mol


Overfør 10 mL af den fortyndede eddike fra målekolben til en kolbe. Tilsæt nogle få dråber pheolphtaleinoplsøning. Titrer med 0,100 M NaOH fra en nulstillet burette. Titreringen afbrydes, når en enkelt dråbe fra buretten bevirker, at opløsningen i kolben bliver svagt rød. Aflæs det tilsatte volumen     0,100 M NaOH.

Volumen 0,100 M NaOH = 22,3mL

Koncentration af eddikesyre i fortyndet og ufortyndet eddike kan jeg ikke lige finde ud af.

Jeg ved det er den formel jeg skal bruge: c=n/V

Men ved ikke hvilke tal jeg skal bruge

Ville blive glad hvis jeg kunne få hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Hvorfor laver du så mange emner om eddikesyre? Nu har jeg virkelig ingen lyst til at hjælpe dig overhovedet.

- Det kan da ikke være så svært at overholde retningslinjerne!!


Svar #2
01. maj 2009 af elissa92

Det er fordi jeg har uploadet spørgsmålene som en fil i starten , hvor jeg fandt ud af at filene ikke ville åbnes, så derfor skrev jeg det ind til sidst


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Det har du gjort 5 gange i træk, hold det dog i samme indlæg i stedet for det andet.


Svar #4
01. maj 2009 af elissa92

jeg er ikke vant til at bruge hjemmesiden.. men ska nok gøre det til næste gang :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Det er i orden så :-) - Blev bare yderst irriteret lige der.

Men med hensyn til formlen, det er helt korrekt, at du skal benytte denne.

Ved titreringen foregår følgende reaktion:

NaOH + CH3COOH --> CH3COONa+H2O

Dvs. 1 mol NaOH ækvivalerer 1 mol eddikesyre, også skrevet n(NaOH)=n(CH3COOH)

Dvs. Find stofmængden af NaOH(n=c*V), dette er også stofmængden af eddikesyre, og herefter kan koncentrationerne beregnes (c=n/V)


Svar #6
01. maj 2009 af elissa92

Ja det kan jeg godt føle dig i... Men jeg ved bare ikke hvilke tal jeg skal bruge til koncentrationen af eddikesyre i fortyndet og ufortyndet eddike...

Der er nemlig to svar jeg skal udregne


Svar #7
01. maj 2009 af elissa92

Ja det kan jeg godt føle dig i... Men jeg ved bare ikke hvilke tal jeg skal bruge til koncentrationen af eddikesyre i fortyndet og ufortyndet eddike...

Der er nemlig to svar jeg skal udregne


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Det er først den sidste udregning, som er forskellig.

Stofmængden af NaOH:

n(NaOH)=c*V, hvor V=0,0227L og c=0,100M

Fortyndet opløsning:

n(NaOH)=n(CH3COOH)

Igen cfortyndet=n/V, n=n(NaOH)=n(CH3COOH)=..., mol og V=...L(der står ikke, hvor meget der er i kolben(fyldes op til stregen))

Ikke fortyndet:

cufortyndet=n/V, n=n(NaOH)=n(CH3COOH)=...mol og V=0,01L


Svar #9
01. maj 2009 af elissa92

Okay tak skal du ha'

Sådan har jeg så gjort:

0,1mol/0,0223 L = 4,6082 mol/L    er det rigtigt?

Skal fyldes op til stregen ville sige til 250 mL


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Stofmængden er ikke korrekt beregnet.

Og yderligere hvad laver volumen af NaOH der?

1. Bestem stofmængden af NaOH

2. Bestem nu koncentrationen af eddikesyre.


Svar #11
02. maj 2009 af elissa92

Jeg kender godt stofmængden. Den er givet n = 0,1mol

Men hvilke tal skal jeg bruge til at finde koncentrationen af fortyndet og ufortyndet eddikesyre? Det er bare det jeg er i tvivl om


Svar #12
02. maj 2009 af elissa92

Okay jeg har fundet ud af hvor meget 1 mol af NaOH er. Det er 39,998g

Er det, det tal jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Hvor kender du stofmængden fra? Stofmængden af NaOH findes ved: n(NaOH)=c*V, hvor V=0,0227L og c=0,100M indsæt tallene i formlen og regn!


Skriv et svar til: Eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.