Matematik

isolation af udtryk

02. maj 2009 af Nithelizius (Slettet)

hej jeg sidder med en opgave, der volder mig en del besvær.

Jeg har et udtryk som følger nedenfor, hvor man skal isolere t:

t^2 - 6t +1 - s^2 = 0.

hvordan kommer jeg videre med den?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af mathon

t2 - 6t + (1-s2) = 0          2. gradsligning

t = (6 ± √(36-4(1-s2)))/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Som en andengradsligning. Med a= 1, b= -6 og med c= 1-s2. Indsættes i formlen for rødderne får du udtrykket mathon har skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2009 af keg (Slettet)

Generel 2. gradsligning Ax2 +Bx+C, hvor det sidste led C altid er en konstant, som i nogle tilfælde kan have mærkelige udtryk, alt hvad der ikke indgår ifm. x2 og x er indeholdt i konstantleddet C, som også er skæring med ordinat.


Svar #4
02. maj 2009 af Nithelizius (Slettet)

super lækkert, var i tvivl om jeg måtte gøre det når s også er en variable :) tak for den hurtige hjælp!!

fortsat god dag.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2009 af keg (Slettet)

s er ikke en variabel, men indgår i C som en del af samme konstant


Svar #6
02. maj 2009 af Nithelizius (Slettet)

#5 gør mig en smule forvirret, så vil forsøge at klarificere min problemstilling. Jeg finder egenværdierne for en matrix ved hjælp af det karakteristiske polynomium. Det gælder for matricen at S tilhører talmængde R (alle de reelle tal).

Derfor tænker jeg at det vel er nødvendigt at S skal kunne variere, eller er det fint nok at man betragter den som givet, altså som en konstant. Det gælder at matricen hedder A(s) altså at matricen indeholder variable S.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Både s og t er variable. vi vælger bare kun at kigge på den ene først.


Skriv et svar til: isolation af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.