Kemi

aktuel koncentration

03. maj 2009 af niicki (Slettet)

hejsa jeg har fået stillet en opgave, hvor jeg skal bestemme den aktuelle koncetration af NO3- i en opløsning af Ca(NO3)2 med en formel kocentration på 0,0305 mol/L.

hvordan er det nu Liiiiiige man gør det??

tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af mathon

Ca(NO3)2(aq)  →  Ca2+(aq)  +  2NO3-(aq)
  x M                                     2x M
 

[NO3-]aktuel = 2*[Ca(NO3)2]formel = 2*(0,0305 M) = 0,0610 M


Svar #2
03. maj 2009 af niicki (Slettet)

tak for hjælpen mathon :)

jeg er bare ikke så god til at se hvad det lige er der sker på produkt siden af en reaktion :)

nogle gode forslag til hvordan det kan blive bedre?

igen tak for hjælpen


Skriv et svar til: aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.