Matematik

Funktioner - hjælp!!

03. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

Jeg håber der er nogle der vil være søde at hjælpe mig med disse 3 opgaver - fatter dem overhovedet ikke :s

Opgave 1: Funktionen f er lineær med en graf, der går gennem punkterne (-2,5) og (17,13).
Bestem vha. lineær regression i EXCEL en regneforskrift for f.
 

Opgave 2: Funktionen f er lineær og f(102) = 1713 og f(158) = 1915.
Bestem vha. lineær regression i EXCEL en regneforskrift for f.
 

Opgave 3: Funktionen f er en eksponentiel udvikling, hvor f(2) = 1500 og T2 = 8.
Bestem vha. eksponentiel regression i EXCEL en forskrift for f på formen

f(x) = b • ax
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af mathon

Opgave 1 + 2:

brug to-punktsformlen

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

Opgave 3:
X2 = ln(2)/ln(a)

ln(a) = ln(2)/X2 = ln(2)/8

a = (eln(2))1/8 = 21/8

f(2) = b • (21/8)2 = b*21/4 = 1500


Svar #2
03. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

Mange gange tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2009 af peter lind

Du skal taste punkterne ind i exel for eks -2 og 17 lige under hinanden og 5 og 13 også i en søjle. Jeg har ikke excel; men der er en hjælpefunktion, hvor du kan slå op hvordan du foretager regression. Du skal sandsynligvis ind på et menupunkt, der hedder analyse eller lignende.

Opgave 2 er helt magen til. Formuleringen af punkterne er bare lidt anderledes- De 102 svarer til -2 i første opgave og 1713 til 13 i første opgave.

opgave 3. Den funktion du skriver nederst passer ikke til teksten. Skal der ikke stå y=b*ax? I så fald skal du tage logaritmen på begge sider. Det giver ln(y) = ln(b)+x*ln(a) . Dermed er du tilbage til lineær regression.


Svar #4
03. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

tusind tak, det hjalp en del (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2009 af kieslich (Slettet)

opg 1. Med Excel: Indtast -2 i celle A1, 5 i B1,  17 i A2 og 13 i B2. Klik på guiden diagram (den med de farvede søjler) og vælg XY-punkt. tryk tre gange på 'næste' og så på 'udfør'. Du har nu et diagram med dine to punkter i regnearket. Højreklik på et af punkterne og vælg 'Tilføj tendenslinje'. Vælg lineær og klik 'Indstillinger'. Sæt flueben i 'vis ligning i diagram' og i 'vis R-kvadreret'. Klik OK. Linjens ligning står nu i diagrammet.

i opg 3 bruger du punkterne (2,1500) og (10,3000) (da T2 = 8), og eksponentiel under tilføj tendenslinje.


Svar #6
03. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: Funktioner - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.