Matematik

Reducer

03. maj 2009 af Tingesten.xD (Slettet)

Hmm... Jeg lærte det for lang tid siden, men nu er jeg gået helt blank angået emnet.

Jeg skal reducere dette her: 3(a-2b)+5b

Og: 14a-a

Det kunne være rart hvis i kunne forklare mellemregningen. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af FilipFætter (Slettet)

Start med at gange parentesen ud og så kan du lægge sammen bagefter

3(a-2b)

3*a = 3a

3*(-2b) = -6b

Altså står der:

3a-6b+5b

= 3a-b

14a-a...well, du trækker sådan set bare 1a fra 14a, ligesom du ville gøre hvis tallene stod alene uden a ;P

14a-1

= 13a


Svar #2
03. maj 2009 af Tingesten.xD (Slettet)

Ok, mange tak.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.