Fysik

Hjælp haster .. Fysik eksamens projekt ..

04. maj 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Hej ..

Jeg skal aflevere mit eksamens projekt her i morgen senest.

Og nu kan jeg ikke finde ud af hvordan man regner ud hvor meget kinetisk energi en tennisbold mister hver gang den rammer jorden , altså hvordan man regner den ud, og hvor højt den hopper ..

Mit forsøg gik ud på at jeg skulle finde hastigheden på tennisbolden i det frie fald , hvilket jeg tror jeg har gjort rigtig :) .. Men nu mangler jeg en formel for hvor meget kinetisk energi den har tabt hver gang den rammer jorden , jeg ved ikke hvor højt den har hoppet efter den har ramt jorden ..

Er der nogle mulighed for at kunne regne det ud ?

På forhånd tak :)

Mvh Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Nej , du skal vide hvor højt den hoppede før og efter at den har ramt jorden. Hvad har du målt ?


Svar #2
04. maj 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Jeg har målt start højden , men så er den jo i frit fald, så hopper den jo automatisk op igen og der ved jeg jo ikke hvor højt den har hoppet og har ikke kunne måle det ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Beklager, uden information om den nye højde kan du ikke regne tabet i mekanisk energi ud.

Jeg kan ikke find nogen informationer på nettet, så hvis du ikke har mulighed for at lave forsøget om, må du undlade at skrive det afsnit, eller opfinde nogle tal.  Jeg tror tennisbolden taber omkring 9% af sin energi. Så hvis du tager den højde du startede i og ganger med 0,91 skulle du få noget realistisk (husk at informere din lærer om at du bruger fiktive tal, men at du gør det for at han kan se at du kan udregningerne.


Svar #4
04. maj 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Okay .. har også haft kigget på nettet , uden held ..

Men tak fordi du kom med at tal , som virker realistisk . Skal nok huske at skrive det ..

Men hvilken formel vil du så bruge , nu når begge højder er oplyst ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

E1 = m*g*h1   E2 = m*g*h2        Ændring i energi = E2 - E1 = m*g*(h2 - h1)   Dette er boldens tab i energi ved et hop. Det er selvfølgelig negativt, da bolden jo mister energi


Svar #6
05. maj 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Mange tak for hjælpen .. Du var virkelig en god hjælp :)


Skriv et svar til: Hjælp haster .. Fysik eksamens projekt ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.