Matematik

(x – 5)2 + (y + 3)2 = 16- løs

04. maj 2009 af Jakob222 (Slettet)

ligningen i titlen...  (x – 5)2 + (y + 3)2 = 16  )   ...skal jeg tegne ind i et kordinat system i exel - hvordan?

tror nok det er en cirkel... har jeg ret i at kordinaterne for den er -5,3 og at radius er 4??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvad er (-5,3) koordinater for? Og tror du ikke du mener (5,-3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af mathon

centrum C(5,-3) og radisus 4

y = -3 ± (16 - (x-5)2)½        x

dvs
øvre halvcirkel:
y = -3 + (16 - (x-5)2)½

nedre halvcirkel:
y = -3 - (16 - (x-5)2)½
 


Svar #3
04. maj 2009 af Jakob222 (Slettet)

jo... det tror jeg ;) - og som du nok har regner ud er det centrum ;)


Svar #4
04. maj 2009 af Jakob222 (Slettet)

men hvordan regner jeg endelige punkter ud i cirkelen?? jeg kan jo selvfølgelig nemt regne 4 ud, men de andre

- altså bare få 4 op 4 til højre 4 ned og 4 til venstre ;)


Svar #5
04. maj 2009 af Jakob222 (Slettet)

x2 + 6x + y2 – 8y = 24
(x+3)2+(y-4)2=24
Centrum: (-3,4)
Radius: 6

er det rigtigt. hvis ja kan jeg ikke forstå at hvis man løser den bliver det: x2 +9 +y2 + 16... Hjælp mig :(
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2009 af mathon

(x+3)2 + (y-4)2 = 24 + 9 + 16 = 49

(x+3)2 + (y-4)2 = 72


Svar #7
04. maj 2009 af Jakob222 (Slettet)

elsker dig


Skriv et svar til: (x – 5)2 + (y + 3)2 = 16- løs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.