Matematik

Lidt hjælp bedes..

04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

En flervalgsopgave består af 50 spørgsmål med hver 5 muligheder for svar. Kun én af mulighederne er korrekt for hvert spørgsmål. Thorleif sætter sine kryds ved rent gætteri. Gør rede for, at man kan benytte en binomialfordeling, og bestem sandsynlighederne for

A: Præcis halvedelen af svarene er rigtige

B: Mindst halvdelen af svarene er rigtige

C: Alle svarene er rigtige

D: Ingen af svarene er rigtige

Bestem middelværdien.

Er helt blank :-S :-(


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Uafhængige hændelser (vi tror på at hans valg ikke er påvirket af de tidligere valg), alle forsøg er succes/fiasko. samme sandsynlighed p = 0.2 for succes.

a+b+c+d: Brug binompdf eller binomcdf  findes på TI i 'Catalog'

middelværdi E(X) = n*p


Svar #2
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

vil helst løse dne i hovedet, er det muligt?

jeg har altså at p=0,2, n=50, ikke sandt?

så bruger jeg P(r)=K(n, r)·pr·(1-p)n-r ?


Svar #3
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

hvis du bare kan give et eksempel til udregningen af A så kan jeg sikert godt tage den der fra, skal bare lige se HVORDAN det skal gøres?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Ja  brug P(X=j) = n!/(j!(n-j)!)*pj*(1-p)n-j    den kan du bruge til A. Til B skal du bare lave 25 sådanne udregninger og så lægge dem sammen. Mine elever plejer at finder grafregneren frem på nuværende tidspunkt, har du stadig mod på at lave det i hovedet ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

ja, brug den i #2, og med r = 25, så får du svaret til A.


Svar #6
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

puha! 25 af dem!? :-s Længe leve Ti-89 :-D den menneskelige mentalitet har atter tabt :-D

Er lidt i tviv mht. indsættelsen. Jeg ved at p=0,2 og n=50 men når jeg skal bruge ovenstående formel til A, hvordan fylæder jeg den så ud?

Men me dlommerregneren er det bare:

n=50

prob success=0,2

x value=25?
 

eller hvad?

PS: Vidste ikek at du var lærer hvor underviser du? :-)


Svar #7
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

Så A´eren er vel bare

P(r)=K(n, r)·pr·(1-p)n-r⇔ 50!/(25! ·25!)·0,225·(1-0,2)50-25= 0,000002?


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

A. n = 50, p = 0.2 r = 25   udregnes binompdf(50,0.2,25)   p står for particular altså enkelt.

B. mindst halvdelene er rigtige P(r ≥25) = 1 - p(r≤24) så udregnes som 1 - binomcdf(50,0.2,24)  c står for cummulative(sammenlagt).

c og d. som A med r = 50 og r = 0

skive


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#7 TI giver 0,0000016024  :)


Svar #10
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

Nice så er A´eren rigtig :-)

jeg ved ikek om det er min lommerregner der er mærkelig men den vil have følgende:
 

n, p, low val og up val. Jeghar sat dem til følgende

n=50

p=0,2

low val=24

up val=26

hvorved jeg får at sandsynligenden er 0,000008 c og d er lige til så tusind tak for hjælpen, det er altdi rart med noget hjælp når hjernen er stået af :-)

fortsat god dag Kieschlih


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Hov glemte I ikke lige at læse opgaven ordentligt?

Gør rede for, at man kan benytte en binomialfordeling,......

Det var der da vist ingen af jer der huskede


Svar #12
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

#11

Ej det fa**** løgn! (undskyld sprognruget), det er da godt nok trælst :-( det tog jo uendeligheder det der! :-(


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#11 Læs lige svar 1. der står det som skal siges i den anledning.


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

For at udregne B kan du også skrive binomcdf(50,0.2,25,50)


Svar #15
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

#13

så den er god nok?


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

yes, havde lige glemt den mulighed ved binomcdf.


Svar #17
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

puha nu troede jeg lige :-) men som sagt så tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Lidt hjælp bedes..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.