Matematik

Hjælp til sandsynlighed

04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

Det gik ellers meget godt efter at kischlich hjalp mig med første opgave, men er nu gået i stå ved sidste opgave (weee, næsten færdig :-D), det drejer sig om følgende:

Yrsa udfylder sin tipskubon hel tilfældigt. Beregn sandsynligheden for, at hun får 13 rigtige.

Hvad er sandsynligheden for, at hun får 12 rigtige.

Hvilket antal rigtige er der størst sandsynlighed for at få?

Bestem middelværdien.

En der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af HansL (Slettet)

Beregn sandsynligheden for, at hun får 13 rigtige.     (1/3)13×100

Hvad er sandsynligheden for, at hun får 12 rigtige.      (1/3)11×(2/3)×100

Hvilket antal rigtige er der størst sandsynlighed for at få.        13/3


Svar #2
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

det var ellers ikek svaret jeg ville have :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af HansL (Slettet)

Jeg ved ikke hvilke formler, at jeg har sat tal ind i :/


Svar #4
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

hahaha! Så du har bare skrevet "noget"?


Svar #5
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

PS: de formler siger mig intet :-S en anden der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du skal bruge en binomialfordeling med parametre ...


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Lige som før, nu med: n = 13, p= 1/3  a) binompdf(13,1/3,13)   b) binompdf(13,1/3,12)

middelværdi E(X) = n*p =

størst sandsynlighed for at få: Prøv de tal nærmest middelværdien.


Svar #8
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

hvor kommer p=1/3 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#8 sandsynligheden for succes (i en række) er jo 1/3


Svar #10
04. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

er overhovedte ikek forstand på tipskupponer så :-S


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

på en tipskuponkan man sætte kryds i tre forskellige muligheder hjemmeholdet vinder, uafgjort, udeholdet vinder.   tre muligheder = 1/3 for tilfældigt at ramme den rigtige.


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#10 i en række kan du vælge mellem 3 felter (nemlig felterne 1, x eller 2) ... sandsynligheden for at du tilfældigt rammer et felt korrekt (i.e. succes) er således p = #gunstige/#mulige = 1/3


Skriv et svar til: Hjælp til sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.