Matematik

bestem tal/ortogonale linjer

04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

Nogle der kan hjælpe miiig:(:(

*********

bestem tallet a så linjerne med ligninger l: 5x-6y=1 og m: a*x+2y=-3 er ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du arbejdet med vektorer?


Svar #2
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

Nej overhoved ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Okay. Så skal du starte med at omskrive til formen y = bx+c i begge ligninger.


Svar #4
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

det forstår jeg ikke.. Plejer det ik at hedde y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Jo, men nu ville jeg netop undgå at bruge 'a', da den allerede indgik i dine ligninger. :)


Svar #6
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

hmmm så det må man godt gøre? Ok så :D

Men hvorn kommer jeg videre kan nemlig ikk rigtig forstå det...


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Start med omskrivningen. Så tager vi den derfra bagefter.


Svar #8
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

er hel håbløs :D

Kunne man måske i linging l dividere med 6y på hver side?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Naah - jeg ville lægge 6y til på begge sider og trække 1 fra på begge sider.


Svar #10
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

Når ja det ville jeg jo os sige :p

l: 5x-1=6y

m: ax+3=2y

?????


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Så skal du bare dividere med 6 i den øverste og dividere med 2 i den nederste.


Svar #12
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

på begge sider?


Svar #13
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

??????


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Jeps.


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

yes


Svar #16
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

l: (5x-1)/6=6y/6

(5x-1)/6=y

m: (ax+3)/2=2y/2

(ax+3)/2=y


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#16: Herligt =)

Så burde du vide, at for ortogonale linjer vil hældningskoefficienternes produkt være -1.


Svar #18
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

ja a*c=-1..

Men hva ska jeg så gøre?


Svar #19
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

hvorn finder jeg a?


Svar #20
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

Søde Jersleev hjæææælpp::( Kan ikk komme videre.. skal aflevere den imorgen


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.