Matematik

Antal kunder pr. dag

04. maj 2009 af compaqcompaq (Slettet)

1.1Undersøg ved et test om det gennemsnitlige antal kunder er ens på alle dage? 

Tabellen:

Mandag     Tirsdag         Onsdag

34              35            ........

35             36               ..... OSV.

Jeg er i tvivl her om jeg skal brug variansanalyse eller test på middelværdi??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Du vil teste om middelværdien er den samme for alle dagene, så det er et test på middelværdi du skal lave.


Svar #2
04. maj 2009 af compaqcompaq (Slettet)

okay men kan det ikke også være at man skal bruge en-vejs variansanalyse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Selvfølgelig kan ens antal kunder på alle dage også betyde varianserne skal være ens. Så det kan vel ikke skade at lave testen. Desuden kan det være din test for ens middelværdi kræver ens varians.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2009 af Dynin (Slettet)

H0: μmandagtirsdag=...=μ er denne ok tester man H1:μ=μ0 ikke sandt?


Skriv et svar til: Antal kunder pr. dag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.