Matematik

Cirkler og TI - fortsat

05. maj 2009 af Cecilie3450 (Slettet)

Jeg fik et super godt svar før, men har stadig problemer med resten af opgaven, som lyder

Bestem hældningskoefficienten for tangenten til cirklerne i dette fælles punkt

altså det vil sige der hvor de to cirkler rører hinanden.

Jeg synes det ville være logisk blot at sætte de to ligninger lig med hinanden, få TI til at solve og dermed finde x og y og så differentiere en af cirklerne i punktet.

Jeg skriver:

solve((x-11)2+(y+2)2-64=(x+1)2+(y-3)2-25, x)

Og finder derefter også y. Jeg har efterhånden fået en del svar ud af TI men de har alle været helt skæve i forhold til den grafiske fremstilling. Nogle idéer til andre metoder eller hvad jeg gør galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af kieslich (Slettet)

fortsæt altid i samme tråd.

I den anden tråd skrev jeg :

solve((x-11)2+(y+2)2=64 and (x+1)2+(y-3)2=25, {x,y})

giver x=47/13 og y=14/13

Nu har du et punkt. Tangenten må stå vinkelret på linjen mellem centrene. Hvad ved du om hældningskoefficienter på linjer som står ortogonale ??? 


Skriv et svar til: Cirkler og TI - fortsat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.