Matematik

funktioner

05. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

f(x)=1/(x2-4)

a) Angiv dens definitionsmængde

b) Bestem dens nulpunkter (løs f(x)=0)

c) Bestem fortegn

d) Besten monotoniforhold

Nogen der vi hjælpe med denne opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af tveon (Slettet)

a) Siden man ikke kan dividere med nul er definitionsmængden R\{x | x2-4=0}

b) Løs ligningen - det burde du kunne finde ud.... Ellers må du lige uddybe hvad der volder dig problemer.

c) Ligefrem ift. lærebogen. Du skal bruge resultatet fra foregående opgave.

d) Differentier og gentag b) og c) for den fundne funktion.


Svar #2
05. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

Vil du ikke uddybe a) det er den der volder flest problemer ?
- forstår ikk rigtigt måden du har skrevet den op på ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af mathon

f(x) = 1/((x+2)(x-2)) , x≠-2 og x≠2

f '(x) = -(1/(x2-4)2)*(x2-4)' = -2x/(x2 - 4)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2009 af tveon (Slettet)

Joda - funktionen er ikke defineret der hvor nævneren er 0. Så du skal løse ligningen x2-4=0.

Definitionsmængden er så de reele tal R fraregnet de to løsninger på ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2009 af mathon

Dm(f) = R\{x | x2-4=0} = R\{-2,2}


Svar #6
05. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

kan man så ikke skrive det sådan her:
Dm(f)
= ](tegn for uendelig),-2[ v ]-2,2[ v ]2,(tegn for uendelig)[

for har aldrig set den anden måde....


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2009 af tveon (Slettet)

Ja, Dm(f) = ]-∞,-2[ v ]-2,2[ v ]2,∞[ er korrekt.

Den anden notation bruges på videregående uddannelser.

R er de reelle tal, altså mængden af tal i det kontinuerte interval fra -∞ til ∞.

I det her eksempel fraregner mængden (angivet med {}) med elementerne -2 og 2.

Det er altså en mere koncis måde at formulere det samme på...


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.