Matematik

Ligning!

05. maj 2009 af Denicec (Slettet)

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg løser ligningen, med hver udregning, altså linjerne trin for trin?

              LIGNINGEN:

          - 2 X + 3 = - 6 X + 9


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af tveon (Slettet)

Lad være med stille det samme spørgsmål flere gange!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af mathon

- 2x + 3 = -6x + 9                                       adder 6x på begge sider

-2x + 6x + 3 = -6x + 6x + 9                         subtraher 3 på begge sider

-2x + 6x + 3 - 3 = -6x + 6x + 9 - 3                reducer.......


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af zaga-gyan (Slettet)

først skal du ha' alle x'erne på den ene side af lighedstegnet.

- 2 X + 3 = - 6 X + 9

- 2 X +6 X = 9 - 3

4 X = 6

og til sidst skal du dividere med 4 for at få x til at stå alene:

x = 6 /4

og her forkorter du brøken:

x = 3/2


Skriv et svar til: Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.