Matematik

forskrift for fjerdegradspolynomium

05. maj 2009 af Melleh (Slettet)

sorry i ask again. men håber igen der er nogle der kan hjælpe mig med dette. :I

1)

a) Angiv en forskrift for et fjerdegradspolynomium, der har de fire rødder:

-1, 0, 2 og 5, og skitser grafen for det.

andet emne om omvendt proportional

2)

om en variabel N  oplyses, at den er omvendt proportional med kvadratet på en varibel d .

a) Bestem N udtrykt ved d .


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2009 af mathon

a(x-0)(x+1)(x-2)(x-5) = ax(x+1)(x-2)(x-5)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2009 af peter lind

Et fjerdegradspolynomium med rødderne r1, r2, r3, r4 kan skrives som a(x-r1)(x-r2)(x-r3)(x-r4)

At y er omvendt proportional med x betyder at y=k/x, hvor k er en konstant.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2009 af mathon

to omvendt proportionale størrelsers produkt er lig en konstant

hvad peter lind også udtrykker i y = k/x

eller skrevet
x*y = k(onstant)

i dit tilfælde hedder størrelserne ikke x og y
men
N og d2 hvoraf

N*d2 = k
eller

N = k/d2  som er N udtrykt ved d.


Skriv et svar til: forskrift for fjerdegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.