Kemi

Kemi rapport

28. november 2004 af Joker_Jay (Slettet)
Hej

Jeg sidder og laver øvelse 27 i kemibogen: Kemi 2|3 øvelser. Den er skrevet af Helge Mygind. Jeg sidder og bøvler med opgave 2 - 6)...I opgave 2) er jeg i tvivl om i hvilket forhold I2 svarer til Na2S2O3, og det samme med Br2...Resten af opgaverne kan jeg ikke komme igang med....kan nogen hjælpe mig....??

På forhånd tak...

Joker_Jay

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2004 af Katty (Slettet)

Er det en opgave vedrørende iodtal og dobbeltbindingsantalsbestemmele? I så fald har du en forskel i forbrugt Na2S2O3 ved de to titreringer. Denne forskel i mol svarer til halvdelen af den mængde iod, der ville kunne adderes til fedtstoffet (jvf. reaktionsskemaet). Br2 og I2 reagerer 1:1, dvs samme stofmængde.

Svar #2
28. november 2004 af Joker_Jay (Slettet)

Ja, det er den opgave...med med resten af opgaverne...kan nogen give nogle hints til hvordan man skal regne dem(altså opgave 3-6)??

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2004 af Katty (Slettet)

Har ikke opgaven, men kan fortælle dig hvordan du bestemmer iodtallet samt antallet af dobbeltbindinger:

Du har den stofmængde iod, der ville kunne adderes til fedtstoffet, så kan du finde den masse, der kan adderes:
mI2= nI2*M = nI2*253,8g/mol = x

Ved et fedtstofs iodtal forstås, hvor mange gram iod der kan adderes til 100g af fedtstoffet: I forsøget anvendte i en mængde fedtstof, iodtallet må da være:
100g/(den masse fedtstof i brugte) * mI2

For at beregne antal dobbeltbindinger skal du benytte fedtstoffets gennemsnitlige molarmasse, har du bestemt den i en øvelse?

Svar #4
28. november 2004 af Joker_Jay (Slettet)

Jeg har fedtstoffets gennemsnitlige molarmasse...den fandt jeg i en anden øvelse....tak for hjælpen...

Svar #5
28. november 2004 af Joker_Jay (Slettet)

Men hvordan skal jeg finde antal dobbeltbindinger??

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2004 af KemiKasper (Slettet)

een dobbeltbinding reagerer med eet molekyle Br2. Den forbrugte stofmængde Br2 er altså antallet af dobbeltbindinger i din prøve.

Skriv et svar til: Kemi rapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.