Matematik

forklaring af en opgave

06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver
besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60
mia. kr.
a) Bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne

Ved at anvende renteformlen fås:

60=20*(1+r)15 jeg løser r vha. cas:

solve(60=20*(1+r)15,r)
r=3^(1/15)-1

Skal jeg gange den med 100%? Så får jeg 6,59896


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan for det første godt isolere r i hånden. :P

Men ja, det skal du.


Skriv et svar til: forklaring af en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.