Matematik

Statistik - Normalfordeling - søgen efter varians...?!

06. maj 2009 af mogensen89 (Slettet)

Hej...

Vi sidder her med vores sidste MAT A opgave nogensinde, forhåbentligt, og vi har problemer med at finde variansen i flg. opgave:

... Karaktererne kan beskrives ved en stokastisk variabel X, der er normalfordelt X~N(my ; sigma)

Det oplyses at middelværdien (My) = 7 og at P(X<= 8)= 0,75

Her skal vi så vise at standardavigelsen (sigma) = 1,48 (2 dec.)

Men hvordan?

På forhånd tak...

Mvh.

Daniel og Anders... de trætte 3. års :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af peter lind

(X-my)/sigma er normalfordelt med middelværdi 0 og spredning 1. Kvartilen for denne kan slås op


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2009 af Mailund89 (Slettet)

Kan du forklare lidt videre..?

Vi er helt lost..


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2009 af peter lind

Du skal selv slå 755 fraktilen op; men lad os antage at den er 2,7(Det er den næsten helt sikkert ikke). Så har du (x-my)/sigma=2,7


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2009 af Mailund89 (Slettet)

Kan du huske hvordan det beregnes på lommeregneren? (TI-84)

Vi har fundet frem til "løsningen"

ved brug af tabel bliver det jo ikke så præcist.. menn ved at slå 0,75 op fås 0,675 ca..

og ved den anden beregning

(8-7)/1,48 = 0,675

kan dette evt så bare bruges som svar?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2009 af peter lind

Jeg kender ikke TI-84, så det kan jeg ikke hjælpe med. Den giver iøvrigt heller ikke noget præcist svar. og jo det kan bruges som svar.


Skriv et svar til: Statistik - Normalfordeling - søgen efter varians...?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.