Matematik

Bestemmelse af linies parameterfremstilling

06. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Hvis man nu har punkterne

A(0,0,0) og (5,5,2) og skal bestemme parameterfremstilling for en linje der går igennem disse punkter, gør man så ikke sådan:

retningsvektor=(5,5,2)-(0,0,0) = 5,5,2

Og ind i udtrykket for parameterfremstillingsudtrykket:

(x,y,z)=(5,5,2)+ t * (5,5,2)

Er det sådan det er? Hvis ja, kan nogen så fortælle mig, om det er A der skal trækkes fra C eller C der trækkes fra A ved, at finde retningsvektoren?

Mvh Petrozza


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af peter lind

Det er helt korrekt det du gør. Jeg vil nok have valgt A som udgangspunkt, fordi det dels giver en kortere parameterfremstilling og fordi man kan se at linien går gennem et så specielt  punkt som(0,0,0).

Det er ligegyldig hvad du vælger at trække fra hinanden. Forskellen er blot en vektor, der peger i modsat retning og den er lige så god.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2009 af mathon

...det er ligegyldigt, da t blot skifter fortegn, hvis det gøres omvendt...

i øvrigt er det nemmere at bruge (0,0,0) som fikspunkt

(x,y,z) = (0,0,0) + t*(5,5,2)
eller

(x,y,z) = t*(5,5,2)


 


Svar #3
07. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

mange tak til jer begge to:)


Skriv et svar til: Bestemmelse af linies parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.