Matematik

Hjælp med en opgave

07. maj 2009 af biqqu (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/070515_opgave_HFE_071_matB.ashx

Opgave 7c har jeg svært ved, hvis der er tale om fordobling må det jo være 100%? Men det virker bare dumt


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2009 af mbujo (Slettet)

Nej, det er f(2x) / f(x). Vanddybden er x. Giver det  mening ellers må du lige sige til igen.


Svar #2
07. maj 2009 af biqqu (Slettet)

nej, jeg forstår ikke hvad du mener? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2009 af mbujo (Slettet)

x er vanddybden, og f(x) er bølgens hastighed... Ifølge beskrivelsen er x dobbelt så i punkt P end i punkt Q.

Punkt P = f(2x)  - (2tallet kommer af "dobbelt så stor").

Punkt Q = f(x).

Det kunne oss være f(4x) og f(2x) - så længe det vi propper ind i den ene funktion er dobbelt så stort som det vi propper ind i den anden.


Svar #4
07. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Hvad skal den så udregnes?

Jeg har f(x)=11,301x^(0,4995), hvilket jeg har fået ved at lave regression.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Du skal bare udregne ( f(2x) - f(x) )/f(x)*100%  hvilket giver hvor mange procent hastighedener større ved den dobbelte dybde. x'erne udgår af beregningerne: f(2x) = 11,3*(2x)0,4995 =11,3*x0,4995*20,4995 = f(x)*20,4995.


Skriv et svar til: Hjælp med en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.