Matematik

HJÆLP - ligning til tangent

07. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Hej kan nogen hjælpe med denne opgave ? 

En funktion f er løsning til differentialligningen

dy / dx = y / 1-x2


og grafen for f går gennem punktet P(2,– 6).


Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2009 af mathon

dyo/dxo = yo/(1-xo2) = -6/(1-22) = -6/-3 = 2

tangentligning i P(2,– 6):
y-(-6) = 2(x-2)


Svar #2
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 hvad for en formel bruger du ? 


Svar #3
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Er der en som kan hjælpe her ?? Jeg forstår ikke hvad du gør :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2009 af keg (Slettet)

tangentligning i P.: stigningstallet er fundet til 2 (dy/dx) og stigningstallet for en ret linie gennem et punkt er:

y-y0/x-x0, , hvorefter det blot er at indsætte P


Svar #5
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ok mange tak :) 


Skriv et svar til: HJÆLP - ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.