Matematik

Nogen der kan hjælpe ?

08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Hej Hvordan løses denne opgave  uden hjælpe midler ? 

Gør rede for, at funktionen  f(x) = x * e-2x


er en løsning til differentialligningen dy / dx + 2y = e-2x
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af mathon

differentier f(x)
og
konstater om den kan omskrives til
dy/dx + 2y = e-2x


Svar #2
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Når f(x) diff. fås dette resultat: (1-2x)*e^-2x

hvad skal jeg så ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af mathon

dy/dx + 2y = e-2x - 2x*e-2x + 2*x*e-2x =  e-2x 

i overensstemmelse med din opgaveteksts 3. linje


Svar #4
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Hvorfor plusser du 2*x*e^-2x igen ? hvordan kan du det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af mathon

jeg beregner

dy/dx + 2y

og undersøger
om
det giver e-2x

hvilket det gør


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.